Leden

10 juni 2016

VEBAN en Van Mossel op rondleiding bij het Friendship Sports Centre

In aanloop naar de sportdag op 1 juli werden VEBAN en Van Mossel uitgenodigd voor een rondleiding door het Friendship Sports Centre. Dankzij onze sponsor Van Mossel is deelname aan dit fantastische evenement gratis!

Een vrolijke jonge dame nam ons mee op een tour en vertelde honderduit over alle bijzonderheden van de locatie. Want: echt overal is over na gedacht bij het ontwerpen van het centre. Zo zijn de vloeren in het centre in drie kleuren verdeeld: rood, blauw en groen. Rood is het gedeelte voor iedereen. Dat zijn de algemene plaatsen en het clubhuis. Groen is het sport-gedeelte en blauw het zwem-gedeelte. Aan de kinderen kan dus precies verteld worden op welke vloeren zij zich mogen bevinden. Zo wordt voorkomen dat er jongeren bij het zwembad komen die niet kunnen of mogen zwemmen.

De rondleiding ging van start in de sporthal. Een enorme hal met allemaal lijnen op de vloer die velden afzetten voor verschillende sporten. Uniek aan de hal zijn alle ramen, dat zie je niet veel. Die zijn omdat het centre van mening is dat kinderen en jongeren met een beperking zich niet hoeven te verstoppen en ook gewoon gezien moeten worden!

Na de sporthal gingen we door langs de kleedkamers en lockers, waar ook alles zo is ingericht dat jongeren die in een rolstoel zitten zichzelf kunnen redden bij het omkleden. Zonder hulp van hun ouders, net als gewone kinderen.

In het centre is ook een uitgebreide fitnessruimte. Daar kunnen kinderen samen met hun ouders sporten. Direct daarnaast is de do-jo gelegen. Tijdens de VEBAN sportdag zal het onderdeel kick-boksen daar plaatsvinden.

Dan is er nog het zwembad. Dat is geheel verwarmd zodat zwemmen een prettige beleving wordt. Er zijn diverse faciliteiten om minder valide jongeren in en uit het bad te helpen. Op de eerste verdieping is een tribune waar toeschouwers het bad kunnen bekijken.

Naast de binnenfaciliteiten heeft het Centre ook voetbalvelden en een atletiekbaan met alles erop en eraan. En een clubhuis met presentatie-ruimte, waar de jongeren na het sporten samen komen voor wat eten of drinken.

Zowel wij als de sponsor waren erg enthousiast over de rondleidingen en alle bijzondere verhalen. ‘Echt fantastisch!’ vindt Annelies (Marketing Manager bij Van Mossel) ‘super dat wij ons aan een evenement op zo’n bijzondere locatie in Amsterdam Noord kunnen verbinden!’

Enthousiast? VEBAN-leden zijn natuurlijk van harte welkom voor een rondleiding door het Centre. Neem daarvoor contact op met Chanti Janssen of Noushka Pluijlaar.

Deelnemen aan de VEBAN Sportdag? Meld je aan via deze link >>