Noord

7 december 2016

Update werkzaamheden Klaprozenweg – Cornelis Douwes

De komende weken gaat er veel veranderen aan de westzijde van de Klaprozenweg. Deze veranderingen worden uitgelegd in een brief van de gemeente, die u kunt vinden via deze link.

Oversteek Ms van Riemsdijkweg / Pantar
In aanvulling op de brief, wil ik in dit bericht tevens de situatie rondom de voetgangersoversteek ter hoogte van de Ms. van Riemsdijkweg / Pantar uitleggen. Zoals u kunt lezen in de bewonersbrief hebben de werkzaamheden aan de Klaprozenweg de afgelopen weken hinder ondervonden van het koude weer. Hierdoor konden bepaalde werkzaamheden, zoals het aanleggen van asfalt en beton, niet volgens planning worden uitgevoerd.

Op de borden bij de oversteek was vermeld dat de oversteek open zou zijn tot 25 november 2016. In de oorspronkelijke planning zou in de dagen na 25 november het verkeer over de zuidelijke rijbanen van de Klaprozenweg gaan rijden. De noordelijke rijbanen (waar het verkeer nu rijdt), zouden dan werkterrein worden. Doordat delen van het beton en asfalt door het koude en natte weer pas later aangelegd konden worden is de noordelijke rijbaan nog geen werkterrein geworden. Vorige week (in de dagen na 25 november) vonden er werkzaamheden plaats waardoor de oversteek gesloten moest zijn (o.a. het asfalteren van de kruising Klaprozenweg / Ms. van Riemsdijkweg).

Omdat het verkeer nu nog over de noordelijke rijbaan rijdt, is de oversteek gisteren, zeer tijdelijk, weer opengesteld voor voetgangers. Zoals u kunt lezen in de brief, zal de wisseling naar de zuidelijke rijbaan plaatsvinden in de nacht van 14 op 15 december. Vanaf dat moment zal de oversteek afgesloten zijn. De noordelijke rijbaan wordt dan werkterrein. De bushaltes verplaatsen dan ook naar de zuidzuide en zijn bereikbaar vanaf de Ms. van Riemsdijkweg.

De oversteek gaat naar verwachting eind 2017 weer open. Tijdens de afsluiting van de oversteek kunt u gebruik maken van de oversteken aan het Koppelingpad en de Stenendokweg.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het werk aan de Klaprozenweg kunt u kijken op www.amsterdam.nl/klaprozenweg. Voor vragen, opmerkingen en klachten kunt u mailen naar klaprozenweg@amsterdam.nl of mij bellen via 06 2257 4630. Via deze wegen kunnen we ook een afspraak maken.