Noord

15 juni 2017

Werkzaamheden brug Zijkanaal I

Er wordt hard gebouwd aan de nieuwe brug over het Zijkanaal I. In onderstaand bericht leest u over de aankomende werkzaamheden aan de nieuwe brug en de gevolgen hiervan voor uw bereikbaarheid.

Bouwkuip verwijderen
De bouw van de kelder van de brug is inmiddels zo ver gevorderd dat de aangelegde bouwkuip niet meer nodig is. Daarom wordt binnenkort de bouwkuip verwijderd. Hiervoor moeten de damwanden uit de grond en uit het water worden getrokken. Het trekken van de damwanden zal naar verwachting plaatsvinden tussen maandag 19 juni en vrijdag 23 juni tussen 8.00 uur en 19.00 uur. Het zogenaamde “trekken” van deze damwanden levert geluidshinder op.

Brug open op zondag 25 juni
Een aantal van de damwanden van de bouwkuip staat onder de nieuwe brug waarover nu het verkeer rijdt. Om deze damwanden te kunnen verwijderen moet de brug open staan. De brug Klaprozenweg zal daarom op zondag 25 juni open staan en afgesloten worden voor alle verkeer. Op zondag 25 juni wordt er gewerkt tussen 9.00 en 17.00 uur.

Met de auto op zondag 25 juni
Bewoners en ondernemers tussen de Floraweg en de brug zijn bereikbaar vanaf de kruising Floraweg – Klaprozenweg. Verkeersregelaars laten u daar op verzoek de Klaprozenweg op. Doorgaand verkeer, met uitzondering van bestemmingsverkeer, wordt zo veel mogelijk omgeleid via de A10. Zie het kaartje aan de achterzijde.

Met de bus op zondag 25 juni
Bus 35, 37, 38, 391 en 394 rijden om en stoppen niet op de haltes Slijperweg, Draaierweg, Klaprozenweg, Keerkringpark en Stenendokweg. Er wordt een pendelbus ingezet tussen de haltes Molenwijk en Atatürk.

Met de fiets en te voet
De omleidingen voor fietsers en voetgangers blijven onveranderd.

Scheep- en pleziervaart
Van donderdag 22 juni tot en met maandag 26 juni is de hoofddoorvaart van de Langebrug gestremd. De oostelijke vaste onderdoorvaart is beschikbaar voor schepen met een maximale doorvaarhoogte van 2,50m.

Meer informatie
Voor meer informatie over het werk aan de Klaprozenweg kunt u kijken op www.amsterdam.nl/klaprozenweg. Voor vragen, opmerkingen en klachten kunt u mailen naar klaprozenweg@amsterdam.nl of mij bellen via (06) 2257 4630. Via deze wegen kunnen we ook een afspraak maken.