Noord

19 oktober 2017 van 13:00 tot 18:00 uur

Noord Scoort Cup

Stadsdeel Noord nodigt u hierbij uit om deel te nemen aan de 3e editie van de Noord Scoort Cup!

Twee keer eerder hebben we met succes de Noord Scoort Cup! georganiseerd. Een voetbaltoernooi om werkloze jongeren te verbinden aan bedrijven Nu richten wij ons op een andere doelgroep. Statushouders oftewel nieuwkomers.

Waarom?
De afgelopen jaren hebben nieuwkomers, voornamelijk uit Syrië en Eritrea, zich gevestigd in Amsterdam. Veelal hoog opgeleid, gemotiveerd en op zoek naar een toekomst in Nederland. Tegelijkertijd blijkt dat slechts 30 % regelmatig in contact komt met Amsterdammers. Deze factor is van belang voor een goede integratie. Contact met locals helpt bij het versnelt leren van de taal en het begrijpen van de Nederlandse gebruiken en samenleving. Om nieuwkomers de kans te bieden in contact te komen met lokale ondernemers en opleiders doen we beroep op u. De teams worden samengesteld uit ondernemers, opleiders en nieuwkomers. De teams nemen het tegen elkaar op en strijden (sportief) voor de Noord Scoort Cup!

Daarom!
Middels een voetbaltoernooi willen we nieuwkomers, ondernemers en opleiders met elkaar in contact brengen. Doel: elkaar leren kennen, leren van elkaar en wie weet elkaar verder helpen. Nieuwkomers kunnen hun verhalen en dromen met u delen. U kunt meedenken over hoe zij deze dromen kunnen realiseren en hen handreikingen bieden om de Nederlandse taal te leren, zich voor te bereiden op werk, ondernemerschap en/of onderwijs.

Locatie: Friendship Sport Centre (Beemsterstraat 652, Amsterdam Noord)
Wanneer: Donderdag 19 oktober tussen 13.00 – 18.00 uur

Programma o.v.b.:
13.00 – 16.00: Kennismaking en Voetbaltoernooi
16.00 – 17.00: Lezing
17.00 – 18.00: Eten

Aanmelden kan per e-mail via: b.erat@amsterdam.nl.

Blijf op de hoogte via de Facebook pagina. Bekijk hier de aftermovie van de laatste editie.