Noord

26 mei 2018

Open Ateliers Noord

26 en 27 mei 2018 openen meer dan 70 kunstenaars hun atelier in Amsterdam Noord. Wat maken deze kunstenaars? Van keramiek tot beeldhouwwerk, van foto’s tot tekeningen, van sieraden tot autonome installaties, van wandkleden tot olieverfschilderijen.

Waar zitten ze? Verspreid over allerlei schilderachtige en rafelige delen van Noord, zoals rond de Nieuwendammerdijk, Halte Zemenhofstraat, het werfgebied NDSM, de voormalige industriewijk Hamergebied en het sfeervolle Waterlandse dorp Durgerdam.

Hotspots
Niet alleen de ateliers gaan open, ook op een aantal hotspots in Amsterdam-Noord wordt werk van de kunstenaars tentoongesteld. Bij de Stichting Beeldende Kunst, de SBK, aan de Asterweg 1A is er een centrale expositie en worden kleine kunstwerken van alle kunstenaars aangeboden tegen aantrekkelijke actieprijzen. Ook zijn er exposities in de Durgerdammer kerk in Durgerdam, in Museum de Noord, op het voormalige Draka-fabrieksterrein, bij Atelier Bijzonder Amsterdams, Halte Zamenhofstraat, het NDSM-terrein en in het romantische Concertgemaal.

Op de website openateliersnoord.nl kunt u werk en adressen van de kunstenaars vinden. Op de website staat een kaart van Amsterdam-Noord waarop duidelijk staat aangegeven waar de open ateliers te vinden zijn.

Voor meer informatie neemt u contact op met de PR commissie Open ateliers Noord Marieke Hunze: m.hunze@chello.nl of met Rogier Alleblas: telefoon 0622331257