Moedige Dialoog Amsterdam nodigt VEBAN-leden uit op 20/6

20 juni

U I T N O D I G I N G

Ruim anderhalf miljoen mensen hebben heftige geldzorgen, door verschillende redenen. Daar zitten ook mensen met een baan bij. Ook binnen jouw organisatie zijn er wellicht medewerkers met geldzorgen. Dit niet altijd direct zichtbaar of herkenbaar. Weet dat er voor jou als werkgever vele manieren zijn om het gesprek met de werknemer hierover aan te gaan.

Laat je inspireren door werkgevers, schuldhulpverleners en medewerkers die door hulp van de werkgever de weg naar een schuldenvrij leven hebben gevonden. Moedige Dialoog Amsterdam nodigt ook VEBAN-leden van harte uit voor de bijeenkomst ‘Geldzorgen de baas’ op dinsdag 20 juni. Deze bijeenkomst is voor werkgevers die medewerkers actief (willen) ondersteunen bij geldzorgen.

Datum: Dinsdag 20 juni 2023
Voor wie: Werkgevers(*), leidinggevenden en HR-managers/adviseurs
(*) die ook inwoners van Amsterdam in dienst hebben
Tijden: 14.30-17.00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Routebeschrijving

Aanmelden:  Meld je voor vrijdag 9 juni aan via deze link.
Let op: vol = vol. Deelname is gratis.

Programma
14.30 uur – Ontvangst met informatiemarkt
Welkom door dagvoorzitter Rob van Rossum en Ester Lagendijk, kernteam Moedige Dialoog Amsterdam en stadsdeelbestuurder Amsterdam Noord.

15.30 uur – Interactief programma

  • Inspireren
    Laat u door werkgevers Milieuwerk en Gemeente Amsterdam inspireren. Zij delen hun ervaringen om medewerkers met geldzorgen te ondersteunen. De ervaringen worden ook belicht door een ervaringsdeskundige en een schuldhulpverlener.
  • Moedige Dialoog
    Wethouder Marjolein Moorman, Reggy Schutte (Moedige Dialoog Nederland) en Marieke Vink (Rabobank) gaan met u in gesprek over bewustwording.
  • Relatie tussen taal (laaggeletterdheid) en geldzorgen/schulden
    Rosanne Oomkens, associate lector aan de Hogeschool Utrecht, geeft praktische tips en informatie die u direct in de praktijk kunt brengen.

17.00 uur – Netwerkborrel met informatiemarkt met o.a.
Moedige Dialoog Nederland, Moedige Dialoog Amsterdam, Rabobank, Buurtteam Amsterdam, Hogeschool Utrecht, Nibud, Gemeente Amsterdam/Sociaal Werkgeverschap/Flying Squad/Amsterdams Taalakkoord, Geldfit.nl, Humanitas, Het Potentieel Pakken, Fonds Bijzondere Noden Amsterdam.

Heb je nog vragen? Stuur je vraag dan naar amsterdam@moedigedialoog.nl.

Met vriendelijke groet,

Kernteam Moedige Dialoog Amsterdam

 

Wat is de Moedige Dialoog?
We hebben elkaar nodig om sociale en financiële fitheid voor iedere bewoner in Amsterdam te bereiken. We zien echter dat de groep die hulp nodig heeft groter wordt. De financiële problemen breiden zich uit, ook onder werknemers. Deze problemen worden vaak te laat herkend door werkgevers.

Je wilt als leidinggevende je niet bemoeien met het privéleven van de mensen uit je team. Anderzijds wil je wel graag gelukkige, gezonde en vitale collega’s. Wat mag en kan je wel bespreekbaar maken, waar kun je helpen, welke hulptroepen zijn er beschikbaar? De Moedige Dialoog helpt daarbij en geeft veel inzicht. We zoeken gezamenlijk naar antwoorden en worden daarbij geholpen door ervaringsdeskundigen. Zonder hun lef en moed zou de dialoog en de opbrengst daarvan minder resultaat hebben.

Moedige Dialoog Amsterdam wil het gesprek hierover openen en werkgevers elkaar laten inspireren over de mogelijkheden die er zijn. Moedige dialoog is een samenwerking tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties, gemeenten, onderwijs, vrijwilligersorganisaties en kennispartners.