Participatiebijeenkomst: hoe houden we Noord bereikbaar?

23 juni

Amsterdam Noord groeit. Het aantal inwoners neemt de komende jaren toe van bijna 100.000 tot 150.000 inwoners. Al deze mensen zullen zich willen verplaatsen, met fiets, auto of openbaar vervoer. Om goed voorbereid te zijn, stellen we een mobiliteitsplan op.

Het Mobiliteitsplan Noord bekijkt het effect van de groei van het aantal inwoners op de bereikbaarheid binnen het stadsdeel. Daarmee kunnen we bepalen welke maatregelen er nodig zijn. Bijvoorbeeld als het gaat over parkeergelegenheid, fiets- en voetpaden, ov-verbindingen en knelpunten. Eind 2020 moet het mobiliteitsplan klaar zijn.

Meepraten op 23 juni via internet
De gemeente wil (toekomstige) bewoners en ondernemers graag betrekken bij het mobiliteitsplan en uw mening horen. U kunt meepraten tijdens een bijeenkomst op dinsdag 23 juni. Vanwege de coronamaatregelen wordt deze bijeenkomst gehouden via internet. U kunt meedoen aan het ‘webinar’ via uw computer, tablet of smartphone. De gemeente houdt een presentatie over het mobiliteitsplan en u kunt hierop reageren via een chatfunctie. De hoofdvraag van het webinar is: ‘Hoe houden we Noord ook in de toekomst bereikbaar?’ Meld u aan via het inschrijfformulier. U ontvangt vervolgens een link via e-mail.

Datum en tijd
Dinsdag 23 juni 2020
Van 20.00 tot 22.00 uur

Programma

  • 20.00 uur: Opening door presentator Natasja van den Berg (Tertium)
  • 20.05 uur: Welkom door stadsdeelbestuurder Saskia Groenewoud
  • 20.10 uur: Aanleiding en achtergrond
  • 20.25 uur: Analyse en knelpunten in Noord
  • 20.45 uur: Mogelijke oplossingen
  • 21.15 uur: Einde plenaire deel
  • 21.15 – 22.00 uur: De mogelijkheid voor deelnemers om na te praten met het projectteam.

Klik hier voor meer informatie