Being Development ontwikkelt grootschalig mixed-use project in Noord

20 augustus

VEBAN-lid Being Development ontwikkelt in samenwerking met De Berg een nieuw mixed-use complex, als eerste fase van een grootschalig project in de wijk Buiksloterham. Het project heeft de naam Factory Plot en bestaat uit een gemengd programma voor wonen en werken.

Factory Plot, gelegen op de kavel tussen de Papaverweg en de Vlierweg, vormt een belangrijke schakel in de stedelijke vernieuwing van Buiksloterham. Het ontwerp van architectenbureau Space Encounters doet eer aan het verleden van de plek en verbindt op speelse wijze verschillende functies, groen, mensen en de omgeving. Oplevering is naar verwachting in 2021.

De ontwikkeling wordt in twee fasen gerealiseerd. Fase 1 omvat een woon-werkcomplex van 13.000 m2. Een groene binnentuin, die zowel vanaf de Vlierweg als Papaverweg toegankelijk is, fungeert als centrale ontmoetingsplek voor de buurt. Aan de ene zijde van de binnentuin komt een modern en flexibel in te delen kantoorgebouw van 8.900 m2 dat inzet op een BREEAM Excellent label voor duurzaamheid. In de plint is er ruimte voor horeca. JLL en DRS Makelaars treden op als verhurende makelaar voor de kantoorruimte.

Aan de andere zijde van de binnentuin worden 60 appartementen gerealiseerd. Onder het gebouw komt een fietsenstalling met plek voor ongeveer 300 fietsen. Parkeervoorzieningen op maaiveld worden ingericht met oplaadpunten en elektrisch deelvervoer.

Momenteel werken Being Development en De Berg aan meerdere ontwikkelingen in Buiksloterham. Zo sloegen de ontwikkelaars eerder de handen ineen voor de ontwikkeling van MARK Amsterdam, een woon-werkgebouw dat zich eveneens aan de Vlierweg bevindt. Daarnaast ontwikkelt Being Development in Buiksloterham YOTEL Amsterdam, een 202 kamer tellende hotel aan de Asterweg.