Breaking News: Noord wordt aan het centrum vastgeplakt!

08 mei

In zeven minuten van de Dam naar het Buikslotermeerplein. De Noord/Zuidlijn gaat veel veranderen, verwacht schrijver en journalist Bas Kok. Hij gaf een korte presentatie na afloop van onze ledenvergadering op 19 april.

En hij ziet dan ook vele kansen voor ondernemers. “Er komt een invasie van klanten en toeristen naar Noord! Grijp je kans, zou ik zo zeggen.” Elke dag zal de metro van 110 meter lang elke vijf minuten duizenden mensen naar Noord vervoeren.

Voor Bas Kok is de opening van de Noord/Zuid-lijn op 22 juli dan ook breaking news. Noord wordt aan het centrum van de stad geplakt. Het IJ wordt weer het middenrif van de stad, zoals al eeuwenlang het geval was. Alleen in de 19eeeuw was het centrum weg van het IJ, toen het Concertgebouw en het Rijksmuseum werd gebouwd en de ogen vooral op Zuid werden gericht.

De eerste twee tot drie jaar zal er niet veel veranderen, verwacht Bas Kok. Een metrolijn moet volwassen worden. Dat duurt 20 jaar. Kijk naar Zuidoost en de ontwikkeling van de Bijlmer. Maar eenmaal zover, zal Noord een van de vele stadskernen van Amsterdam worden. En heel aantrekkelijk voor toeristen, zeker met de groene oase in het achterland. Hij vindt het dan ook bizar dat er geen kantoren en hotels zijn gepland op het Buikslotermeerplein, zo pal naast de metro-uitgang. Maar alleen woningbouw is toegestaan.

Metromorfose, het boek dat Bas Kok schreef over hoe de Noord/Zuid-lijn Amsterdam verandert, verschijnt op 18 mei. Prijs: € 8,99

Actiekortingen:

  • 10 exemplaren                5% korting
  • 50 exemplaren              10% korting
  • 100 exemplaren            20% korting
  • Vanaf 200 exemplaren  30% korting

U kunt het boek alvast bestellen door een e-mail te sturen aan info@baskok.nl.