Creatieven gezocht…

07 juni

Dit jaar ben ik, als grafisch ontwerper, lid geworden van VEBAN. Heb inmiddels al enkele evenementen achter de rug en een aantal ondernemers gesproken. Mijn indruk (tot nu toe): toegankelijk, laagdrempelig, gezellig, omvangrijk en pijnlijk.

Wat dat laatste betreft: mijn duim doet nog steeds pijn na de VEBAN golfclinic van dit jaar. Veel te hard mijn best gedaan voor een full swing.

Toch zou ik ook graag meer vakgenoten ontmoeten. Daarom heb ik tijdens de nieuwe leden lunch in april het plan geopperd om eens te kijken of er onder de vakbroeders & zusters ook deze behoefte bestaat om onderling kennis te maken. Gericht netwerken dus.

Creatieven zijn steeds vaker éénpitters. En als ik dat op mijzelf betrek streef ik er altijd naar om mijn netwerk met professionele collega’s uit te breiden. Niet alleen zzp’ers natuurlijk maar ook met creatieve ondernemers en werknemers in Amsterdam-Noord.

Een bijeenkomst zonder pitches of verkoopverhalen maar gewoon kennismaking, kennis delen en eventueel een korte presentatie van de aanwezigen. Het is van belang om dit te beperken tot puur creatieven om het overzichtelijk te houden. Ik denk dan aan bijvoorbeeld fotografen, 2D & 3D ontwerpers, tekstschrijvers, video-, film- & audiospecialisten, stylisten, evenementenorganisatoren, reclamemannen & vrouwen, marketeers, strategen, art-directors, copywriters, webdesigners, nieuwe media specialisten, interieurontwerpers, architecten, decorontwerpers, signing- & beletteringsontwerpers, illustratoren etc.

Heb trouwens geen idee hoeveel scheppende leden VEBAN telt. Bij genoeg belangstelling kan er snel een eerste ontmoeting worden georganiseerd bij VEBAN op kantoor.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met mij via info@tjasker.nl met als heading ‘Veban Crea’ en in de mail volledige naam en beroep. Ook graag aangeven wat de voorkeur heeft: welke werkdagen en ’s ochtend of ‘s middags. Als er genoeg animo is prikken we vervolgens een datum. Ik ben benieuwd…