Crowdfunding voor laatste eerbetoon Buikslotermeerplein

25 mei

De Modestraat informeert leden van VEBAN graag over een bijzonder project: theatermaakster Anne Stoop is al enkele maanden bezig met een theatervoorstelling op en over het Buikslotermeerplein, die in juli gespeeld zal worden door acteurs en buurtbewoners!

Onlangs is het Buikslotermeerplein verkozen tot de spuugmooiste plek van heel Noord-Holland. Op 22 juli 2018 zal de Noord/Zuidlijn eindelijk gaan rijden, een historisch moment. De metro begint en eindigt op Station Noord aan het Buikslotermeerplein. Dit plein stond ooit bekend om zijn levendige winkelcentrum, maar straalt nu volgens velen vooral vergane glorie uit. Wat betekent de opening van de Noordzuidlijn voor de toekomst van het Buikslotermeerplein? De voorstelling is gebaseerd op verhalen van ondernemers, bezoekers, ambtenaren en buurtbewoners die regelmatig op het plein te vinden zijn.

Plein/reis wordt een theaterroute over het Buikslotermeerplein waarvoor we professionele audioapparatuur willen huren, zodat de spelers het publiek kunnen meenemen op een reis door het heden, verleden en de toekomst van het Buikslotermeerplein.

Hierbij kan Anne uw hulp goed gebruiken! Benieuwd wat u kunt doen?

  1. DONEER! Naast de benodigde techniek zal het opgehaalde bedrag besteed worden aan de kostuums en het decor, zodat de spelers en de locaties optimaal tot hun recht komen. Voor bedrijven hebben we speciale acties! Bekijk de voordekunstpagina voor alle tegenprestaties.
  2. DEEL! Je kunt ook helpen door de campagne te delen met je netwerk. Like en deel ook onze Facebookpagina: Plein/reis
  3. DOE MEE! Wil je ons liever op een andere manier helpen? Je kunt ook meedoen als figurant in de voorstelling of als vrijwilliger helpen bij de kaartverkoop, de opbouw of als publieksbegeleider. Neem contact op met modestraat@broedstraten.nlof stuur een berichtje naar onze Facebook!

Help jij ons aan de professionele techniek om deze theatrale reis over het Buikslotermeerplein mogelijk te maken?

Deze voorstelling is een productie van broedplaats De Modestraat, een organisatie die met hun programma onderdeel ‘Stadse sores’ kunstenaars en bewoners in Amsterdam-Noord met elkaar verbindt. Plein/reis zal acht keer te zien zijn vlak voor de opening van de NoordZuidlijn, in de weekenden van 13-22 juli 2018.