Noord

20 januari 2018

Ervaar als eerste de Noord/Zuidlijn!

Binnenkort is de start van een nieuwe fase in het Noord/Zuidlijn project. Als alles loopt zoals gepland, gaat de metro rijden op 22 juli 2018. Voordat het zover is, wil het GVB graag rijden met testreizigers aan boord.

Zodra alle technische testen onder leiding van de gemeente met succes zijn afgerond kunnen we naar verwachting vanaf begin april starten met de generale repetitie: met duizenden testreizigers verschillende situaties oefenen alsof de metro al echt rijdt. De generale repetitie is de laatste fase van testen waarin wij onze rol als exploitant beproeven en vaststellen of we deze rol op verantwoorde en succesvolle wijze kunnen uitvoeren. Gemeente Amsterdam en de Vervoerregio kijken en oordelen mee.

Wat testen we?
Als testreiziger heb je een belangrijke rol en test je met ons bepaalde scenario’s. Denk aan:

  • Normale ritten zonder verstoringen
  • Ontruimen na een (nagebootste) brandmelding
  • Omgaan met grote drukte
  • Het omgaan met diverse verstoringen zoals een defecte metro

Een testscenario duurt tussen de twee en vier uur, afhankelijk van het scenario dat wordt geoefend. Niet alleen kijken we of alle processen goed verlopen, we zijn ook benieuwd naar jouw bevindingen om de processen te optimaliseren. Die zijn erg waardevol voor ons. Naast de belangrijke rol als testreiziger wordt het een unieke ervaring en doen we ons best om iedereen het hele traject te laten zien!

Meld je aan
Wil jij als één van de eersten de Noord/Zuidlijn ervaren en op de hoogte gehouden worden over de testritten? Laat je e-mailadres dan hier achter.

Zodra de definitieve data en tijdstippen bekend zijn, ontvang je een e-mail met meer informatie om je voor één of meerdere testritten aan te melden.

Vragen?
Kijk voor meer informatie op de website van GVB, zie de Veelgestelde vragen pagina.