Introductie nieuwe collega Patricia Wouda

09 januari

Beste ondernemers in Amsterdam-Noord,
Beste VEBAN-leden,

Mijn naam is Patricia Wouda, het is een eer mij aan jullie voor te mogen stellen. Dinsdag 7 januari ben ik begonnen als belangenbehartiger voor onze mooie vereniging. Ik ben de opvolger van Julie van Traa en zal VEBAN samen met Rob Post en het bestuur vertegenwoordigen in contacten met de gemeente, de Amsterdamse politiek en in andere verbanden die waardevol zijn voor ondernemers in Amsterdam-Noord.

Twintig jaar geleden kwam ik naar Amsterdam om te studeren, mijn eerste (minuscule) kamer huurde ik op een zolder in de Van der Pekbuurt. Ik woon nog steeds in Noord en heb geen enkele behoefte om te verhuizen. Tien jaar geleden mocht ik één van de eerste bewoners van Overhoeks zijn. Mijn studiegenoten verklaarden me ooit voor gek dat ik in Noord ging wonen. Nu zijn ze jaloers. Het kan verkeren.

Als zelfstandige en als middenstandsdochter zet ik mij met overtuiging in voor een goed ondernemersklimaat in Noord, een stadsdeel dat van grote economische betekenis is voor de stad. Het is van het grootste belang dat de gemeente en de politiek dat inzien en koesteren.

Tussen 2006 en 2014 heb ik het stadsdeel en de Amsterdamse politiek leren kennen als Noords deelraadslid. Tegelijk werkte ik voor de fractie van het CDA in de Tweede Kamer en later als woordvoerder en public affairs-adviseur voor verzekeraar Delta Lloyd en voor de Nationale Hypotheek Garantie. Sinds een paar jaar werk ik als zelfstandig debattrainer en belangenbehartiger voor verschillende opdrachtgevers. Nu dus ook voor jullie in mijn ’thuishaven’ en dat is een extra groot plezier.

Ik kijk ernaar uit om samen met Iris, het bestuur en met jullie de economische kracht van Noord te behartigen. Vanmiddag ben ik op de VEBAN Nieuwjaarsreceptie, dan maak ik graag persoonlijk kennis.

Wilt u contact met mij opnemen? Mail mij dan op belangenbehartiging@veban.nl.

Wilt u wat meer over mij en mijn activiteiten lezen, dat kan op www.patriciawouda.nl en op www.publicperformance.nl.

Tot vanmiddag en anders graag tot gauw,

Patricia Wouda