Mediation Amsterdam geeft gastles conflictvaardigheden bij ROC TOP

22 mei

VEBAN-lid Mediation Amsterdam zet zich als actief mediationkantoor breed in, om bij te dragen aan anders denken en kijken naar conflicten. 

Naast mediation zelf, leveren zij een bijdrage aan buurtbemiddeling en geven zij workshops en presentaties aan diverse doelgroepen, denk aan: ondernemers, scholen, afdelingen, HR-professionals, leidinggevende of klantcontactmedewerkers. Mediationvaardigheden maken het samenwerken en voorkomen van conflict eenvoudiger.

Voor de klas
Deze week stonden Roderic van Voorst tot Voorst en Tabitha van den Berg voor de klas bij ROC TOP. Daar verzorgden zij een lesmodule over conflictvaardig gesprekken voeren aan derdejaars studenten van het ROC TOP (Leisure & Toerism). Een leuke samenwerking tussen twee VEBAN-leden, ontstaan naar aanleiding van de netwerkbijeenkomst die VEBAN in februari op locatie bij ROC TOP organiseerde.

“Het is leuk én nuttig om als ondernemer een bijdrage te leveren aan het (beroeps-)onderwijs in je eigen stad. Deze jongeren, werkzaam in de horeca en toerisme-industrie blijken tijdens hun stages en bijbanen al aardig wat voor hun kiezen te krijgen.” vertelt Tabitha.

“In het contact met klanten en collega’s kan het flink zoeken zijn in het bewaken van je grenzen. Dat gaf ons ook stof tot nadenken. Goed om open te praten over wat je tegenkomt op de werkvloer, juist als starter op de arbeidsmarkt. Samen dachten we na over hoe je op een effectieve manier grenzen aangeeft en respecteert en deelden we vanuit onze ervaring als professioneel mediator tips bij conflict.”

Tabitha en Roderic vonden het lesgeven een mooie en inspirerende ervaring. Aan andere VEBAN leden geven zij mee: “Krijg je de kans om eens voor de klas te staan, grijp die dan met beide handen aan!”

Ook een workshop, presentatie of gastles?
Wil je meer weten over mediation, gastlessen conflictvaardigheden of een keer sparren over de praktische toepassing van deze expertise? Neem contact op met Tabitha en haar collega’s van Mediation Amsterdam. Zie voor meer info www.mediationamsterdam.nl.