Tech studenten helpen je als ondernemer met digitaliseren

22 december

Hoe zorg je ervoor dat je beter gevonden wordt door zoekmachines, dat klanten ook kunnen bestellen via je website en dat je op een goede manier social media inzet? Dit zijn veel gestelde vragen van ondernemers in de detail- en groothandel over digitalisering en het werken met data.

Het programma MKB Digital Workspace (MDW) koppelt ruim 2.000 techstudenten aan 750 MKB-ondernemers met 2-50 medewerkers uit Noord-Holland. Dit is voor ondernemers een unieke kans om samen met studenten in projectvorm aan de slag te gaan. Het streven van MDW is dat studenten werken aan concrete oplossingen die extra omzet, meer klanten of minder kosten kunnen opleveren.

Opleidingen en voorbeeldvraagstukken van ondernemers

  • Digital marketing: hoe bereik ik online meer klanten?
  • Handel of E-commerce: hoe verkoop ik meer (online)?
  • Administratie: hoe kan ik mijn boekhouding digitaliseren?
  • Business IT & Management: hoe automatiseer ik mijn bedrijfsprocessen?
  • Cyber security: hoe mag ik de gegevens van mijn klanten gebruiken voor nieuwe marketingcampagnes?

MDW is een initiatief van ACE (Amsterdam Centre for Entrepreneurship) in samenwerking met Economische Zaken, Provincie NH, Gemeente Amsterdam, KplusV en de Rabobank. Samen met deze partijen worden ondernemers geholpen om het duurzame verdienvermogen te kunnen vergroten.

Kosten
Ondernemers betalen slechts € 375,- tot € 750,- voor een project. Normaal bedragen de kosten € 3.750,-. Deelnemende ondernemers kunnen gebruik maken van €3.000,- aan subsidie van het programma.

Wil je aan de slag met studenten van bovenstaande opleidingen/vakken of heb je een ander vraagstuk, neem dan contact op met Ellen Spithoven (ellen@mkbdigitalworkspace.nl).

Webinars
In samenwerking met Google organiseert MKB Digital Workspace ook een aantal webinars, waar u zich als ondernemer kosteloos voor kunt aanmelden: