Techcampus zoekt ondernemers die jongeren willen enthousiasmeren voor techniek

05 juli

Al enige jaren is de nood om technisch personeel in de metropool Amsterdam enorm hoog. Er worden verschillende campagnes gevoerd om jongeren aan te sporen een carrière in de techniek te overwegen. Desondanks zijn jongeren zich nog nauwelijks bewust hoe belangrijk techniek is, hoe breed ze zich in techniek kunnen ontwikkelen en welke technische banen er zijn. Om ze meer de praktijk te laten ervaren, hebben we juist ondernemers nodig die jongeren willen enthousiasmeren voor technische beroepen.

Promotie Event Techniek (PET)
Onbekendheid met de wereld van techniek zorgt voor onbemind: jongeren weten eigenlijk niet of ze het interessant vinden, talent hiervoor hebben en welke opleidingsmogelijkheden er zijn.
Na een aantal succesvolle ‘Promotie event techniek’ (PET) events in Noord-Holland, wil Techcampus Amsterdam haar eerste PET event op 8 en 9 november organiseren in Amsterdam. Dit in samenwerking met ondernemers en de gemeente Amsterdam. Het event is speciaal voor leerlingen van groep 7 in het primair onderwijs (po) en de 1e en 2e klas voortgezet onderwijs (vo) en vindt plaats in bioscoop Pathé in Amsterdam Noord. Via actieve workshops, geleid door ondernemers, willen ze deze leerlingen kennis laten maken met de verschillende werelden van techniek en technologie. Wil je meer weten over PET events? Kijk dan eens op deze website.

PET: Techniek in de praktijk laten ervaren
Wat is er nou mooier als jij – als ondernemer – leerlingen uit het po en vo kunt laten ervaren hoe belangrijk en interessant techniek is in jouw bedrijf? Vind jij het ook leuk om leerlingen voor jouw vak/branche te enthousiasmeren? Investeer dan in de toekomst van jongeren en daarmee in de toekomst van jouw bedrijf. Je kunt je aanmelden om een actieve bijdrage te leveren aan het PET event op 8 en/of 9 november in Amsterdam Noord. Vind je dit een belangrijk initiatief en wil je op een andere manier hieraan bijdragen? Neem ook dan contact op met Techcampus.

Wat is Techcampus?
Techcampus Amsterdam
is opgericht om onderwijs en het technische en innovatieve bedrijfsleven samen te brengen. Dit met als doel om leerlingen deze wereld te laten verkennen en ervaren. Hierbij richten ze ons op leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs, maar ook het beroepsonderwijs (vmbo, mbo en hbo). Ze werken vanuit het principe van de 7 werelden van techniek, omdat techniek in vele branches een steeds grotere rol speelt. Dus niet alleen de bouw, elektro- en  installatietechniek, maar ook technische toepassingen in de media, amusement- en mobiliteitsbranche en de voedingsindustrie.

Doe je mee aan het PET Event Amsterdam?
Jouw bijdrage betekent voor Techcampus een geweldige steun in de rug om jongeren te interesseren voor (een baan in de) techniek of technologie. Meld je daarom snel aan om tijdens het PET event een workshop te verzorgen over de techniek of de technologie in jouw bedrijf. Bij voorkeur is dit een praktische opdracht van maximaal 20 minuten en geschikt voor ca. 10 leerlingen. Mocht je (didactische en/of pedagogische) ondersteuning daarbij nodig hebben, dan kunnen zij hun onderwijservaring inzetten. Uiteraard komen ze hierover graag met jou in gesprek.

Tijdens de VEBAN netwerkborrel op donderdag 20 juli in het NDSM Café, geeft Techcampus Amsterdam een korte pitch om ondernemers hierover te informeren, enthousiasmeren en direct vragen te beantwoorden. Dus kom langs!

Meer informatie & aanmelden voor PET Event:
Techcampus, Heidi van Cuijk – projectleider PET Noord
www.techcampus.nl
Heidi.van.cuijk@sto-amsterdam.nl
M. 06-19306020

Praktische informatie PET Event
Data:
– Woensdag 8 november, workshops voortgezet onderwijs (vo-klas 1 en 2)
Flyer leerlingen PET Event vo
– Donderdag 9 november, workshops primair onderwijs ( po-groep 7)
Flyer leerlingen PET event po

Locatie:
Bioscoop Pathé, Buikslotermeerplein 2003, 1025 XL Amsterdam Noord