Simone Spakman

Event & Community manager

Simone organiseert al ruim 25 jaar zakelijke en culturele evenementen, eerst in vaste dienst o.a. bij Evenementenbureau East Side Productions Amsterdam, Hotel/Restaurant Landgoed Duin & Kruidberg en Nuffic – Nederlandse organisatie voor internationalisering in Onderwijs. Sinds 2019 werkt zij als freelance event manager en organiseert zij events op maat met haar eigen bedrijf Experience Local | heritage, food & events. En dat bij voorkeur in industriële en culturele erfgoedlocaties in Groot Amsterdam.

Ze neemt de gehele organisatie, productie en uitvoering van zakelijke, particuliere en culturele events uit handen en denkt graag mee over de creatieve invulling. Haar passies zijn: erfgoed, gastvrijheid, organiseren, netwerken en mensen verbinden.

Na 10 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, is ze in 2008 in de Zaanstreek neergestreken. Simone gaat graag op zoek naar de unieke sfeer en de verhalen die een historisch gebouw, monument of gebied karakter geven. Daarom vindt ze Amsterdam-Noord al lange tijd een inspirerend industrieel gebied, dat zeker behouden moet blijven voor ondernemers, bewoners én (internationale) bezoekers.

Voor VEBAN is Simone ‘de spin in het web’, die verantwoordelijk is voor een efficiënte uitvoering van de backoffice, de communicatie met de leden en de organisatie van alle netwerkbijeenkomsten.