Over VEBAN

 
Veban / Over VEBAN

VEBAN – Voor alle ondernemers

IJ Adam Toren

Netwerk

Bij VEBAN vind je als ondernemer gezelligheid, medestanders en kun je ervaringen delen. Elke maand organiseert VEBAN een netwerkevenement voor haar leden. Van advocatenkantoren tot bouwbedrijven, van online marketeers tot scheepsbouwers; VEBAN is dé ontmoetingsplek voor bedrijven in Noord. Een plek waar mensen met een economisch belang samenkomen en de onderlinge gunfactor hoog is.

Goed ondernemersklimaat

Met het oog op alle plannen van de gemeente Amsterdam om in Noord tienduizenden woningen te bouwen, zet VEBAN zich in om Noord aantrekkelijk te houden voor ondernemers. Bereikbaarheid, een goede infrastructuur en goed ondernemersklimaat is waar VEBAN voor staat. Ondernemers zijn net zo belangrijk voor de toekomst van Amsterdam-Noord als bewoners. Zij zorgen voor economische groei en werkgelegenheid.

Belangenbehartiging

VEBAN is dé gesprekspartner op het stadhuis voor ondernemers uit Noord. Haven-Stad, het Hamerkwartier en betaald parkeren: allemaal dossiers waarover VEBAN veelvuldig overleg voert met de gemeente Amsterdam. Nu het lokale bestuur in Noord minder directe invloed heeft, zorgt VEBAN ervoor dat ondernemers in Noord niet vergeten worden  bij de plannen. VEBAN behartigt de belangen voor alle ondernemers in Noord.

Van oorsprong een industriële club

In 1955 is VEBAN opgericht door de zes grote industriële bedrijven van Noord: Shell, DRAKA, NDSM, ADM, STORK en Ketjen (tegenwoordig Albemarle). Deze zes lagen allemaal aan de oevers van het IJ en zorgden in de jaren zestig en zeventig voor grote werkgelegenheid. De arbeiders woonden in de tuindorpen erachter. Noord werd in die tijd gezien als het afvoerputje van Amsterdam waar de sterk vervuilende industrie naartoe werd verplaatst.

Tegenwoordig: stoer, rafelig en no-nonsense  

Tegenwoordig doet Noord denken aan Berlijn. Een rauwe rafelrand van de stad waar veel creatieve bedrijven zich graag vestigen. Het is er hip en stoer. En ook in het ledenbestand van VEBAN zie je dat terug. Naast Shell en HEMA zijn ook de A’DAM Toren, de Kromhouthal en Restaurant Stork lid. Pioniers van Noord met een onafhankelijke geest.

Geen industriële club maar een vereniging voor iedereen: jong en oud,  creatief en ondernemend, pioniers en gevestigd.

Wie zijn wij

Het bestuur

Het verenigingsbureau

Open Bedrijvendag Amsterdam Noord

Op 24 september zetten de ondernemers in Noord hun deuren wagenwijd open voor mensen uit Noord. Bewoners, geïnteresseerden, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers. Iedereen is welkom. Jij komt toch ook onze bedrijven bezoeken?

Meer informatie