Open Bedrijvendag Amsterdam Noord

Redenen om mee te doen

  • Goodwill – Bedrijven zijn er al sinds jaar en dag in Amsterdam-Noord. Maar het gebied blijft groeien en de gemeente heeft de ambitie om de bedrijventerreinen naar woon/werkgebieden te transformeren. Dit heeft grote gevolgen voor de bedrijven. Met de Open Bedrijvendag laten we zien hoe waardevol onze lokale economie is en komen we in contact met bewoners.
  • Werk & opleiding – Misschien heb je vacatures of ben je op zoek naar nieuwe mensen die jouw vak willen leren. Tijdens deze dag kun je ze informeren over de mogelijkheden voor werk, opleiding en stage binnen jouw bedrijf, of binnen de branche in algemene zin.
  • Promotie – Laat zien dat je er bent in Amsterdam-Noord. De Open Bedrijvendag verlaagt de drempel voor bezoekers om jouw zaak binnen te stappen. Promoot je producten of diensten en laat zien wat je in huis hebt!
  • PR – Als deelnemend bedrijf lift je mee op de PR-waarde van de dag. Zo komt er onder meer een website met voor ieder deelnemend bedrijf een eigen promotie-pagina en kom je op de plattegrond die huis-aan-huis verspreid wordt in Noord.

Tarieven

Meedoen als VEBAN-lid

VEBAN organiseert en promoot de Open Bedrijvendag Amsterdam Noord. Voor VEBAN-leden is deelname daarom inbegrepen bij het lidmaatschap.

Geen lid, wel meedoen?

De kosten om mee te doen aan de Open Bedrijvendag Amsterdam Noord voor niet-leden bedragen €250 excl. btw. Je krijgt hiervoor een eigen bedrijfspagina op de website van de Open Bedrijvendag en komt op de plattegrond die huis-aan-huis verspreid zal worden in Noord. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om lid te worden van VEBAN, waarbij de deelname aan de Open Bedrijvendag zit inbegrepen. Dus check eerst even de tarieven van een lidmaatschap (kan voordeliger zijn).

Programma

Ieder bedrijf bepaalt zelf de invulling en het programma

De Open Bedrijvendag Amsterdam Noord is van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt zelf kiezen wat voor programma je aanbiedt en binnen welke tijden de openstelling is.

Een aantal voorbeelden om je op ideeën te brengen:

  • Je kunt je bedrijf openstellen om mensen op de koffie te ontvangen en informeel kennis te maken.
  • Je kunt jouw kennis delen, bijv. d.m.v. een workshop, sollicitatietraining of iets anders.
  • Je kunt een rondleiding verzorgen door je bedrijf.
  • Je kunt je product of dienst bij wijze van proef of sample beschikbaar stellen.
  • Je kunt medewerkers met een specifiek beroep inzetten om anderen te enthousiasmeren/inspireren over de beroepsgroep.
  • Je kunt informeren over mogelijkheden voor (om)scholing en leer/werktrajecten.

Wees creatief! Ongetwijfeld heb je zelf het beste idee hoe jij zou kunnen deelnemen aan de Open Bedrijvendag.

Over de bezoekers

VEBAN zorgt voor de promotie van de Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord. Dit doen we met behulp van een website en een plattegrond die huis-aan-huis verspreid wordt in Noord.

Daarnaast werken we samen met Stadsdeel Noord, het Werkgevers Service Punt en verschillende maatschappelijke instanties, zoals Stichting Doras, Stichting Warm Welkom, Stichting Dock en Stichting IMC Weekendschool om specifieke doelgroepen op de been te krijgen.

Ook zijn we in nauw contact met de middelbare en mbo-scholen in Amsterdam-Noord. Het initiatief wordt zeer goed ontvangen en veel scholen hebben al toegezegd op op 24 september het rooster aan te passen, zodat leerlingen de mogelijkheid hebben om bedrijven te bezoeken.

Tot slot worden ook de ondernemers uitgenodigd om elkaar te bezoeken, zowel mede-ondernemers uit Noord, als ondernemers uit andere delen van de stad en de Zaanstreek.