Nieuw VEBAN lid Enable U, bedrijf in IT-oplossingen

11 september

Dertien jaar geleden bedachten Kees Neven en Frank Arts dat ze het ook zelf konden doen en richtten hun eigen bedrijf op: Enable U. Een bedrijf dat alle digitale informatiesystemen aan elkaar kan koppelen en dan ook nog de beveiliging en privacy van de informatiestromen waarborgt.

Nu heeft Enable U zo’n 50 mensen in dienst en ruim 200 klanten, van telecomgigant Ziggo-Vodafone en het Nederlands Kadaster tot het familiebedrijf Royal Smilde Foods uit Friesland.

Wat hun mensen doen? Zij koppelen door middel van slimme it-integratieoplossingen urenregistraties aan boekhoudsystemen, voorraadsystemen aan bestelsystemen en websites aan voorraadsystemen. En gemeenten aan bijvoorbeeld landelijke voorzieningen. Ook zorgen zij ervoor dat deze koppelingen werkend blijven. “Bedrijven raken steeds meer afhankelijk van hun software. Het is belangrijk dat dit allemaal goed werkt”, vertelt Frank aan zijn keukentafel bij hem thuis. Vanuit zijn raam ziet hij de schapen over de Wilmkepolder grazen.

Zijn werknemers, vrijwel allemaal in vaste dienst, zijn zijn grootste kapitaal. Zij vormen samen een collectief geheugen voor het oplossen van al die 10.000 verschillende problemen die zich bij dit werk voordoen. Arts: “Ik ben het meest trots op hoe graag mensen bij ons willen werken. De onderlinge collegialiteit is heel groot. Dat voelen onze klanten ook.”

Frank Arts houdt van Noord. Hij is er 17 jaar geleden gaan wonen en veertien jaar geleden opende hij zijn bedrijf in Kaap Noord aan de Asterweg. Toen vroegen zijn klanten regelmatig: Waarom zit je in Noord? Nu vindt iedereen het hip.

Zijn wens voor de toekomst? Dat hij zijn buren leert kennen aan de Asterweg en ook in Noord ondernemers kan helpen met het oplossen van hun it-integratieproblemen.