Noordse ondernemers helpen ondernemers bij oplopende spanningen

23 april

Veel ondernemers zien zich deze weken geconfronteerd met uitersten. Een deel zet alle zeilen bij omdat er door de Corona-uitbraak een extra beroep op producten en diensten werd gedaan. En een fors deel van de ondernemers had juist weinig tot geen omzet en moest noodgedwongen personeel naar huis sturen. In beide gevallen kunnen de spanningen op de werkvloer oplopen. De zakelijk mediators van Mediation Amsterdam bieden hulp.

In tijden van grote drukte of juist schaarste van opdrachten lopen dagelijkse misverstanden sneller uit op ernstige conflicten. VEBAN-lid Eline van Tijn: ‘Als gespecialiseerde mediators voor het MKB in Noord- Holland zien we de spanningen met lede ogen aan. We hebben geen ‘kritisch’ beroep, maar denken toch als conflict-professionals een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren.’

Pas na 20 mei zal duidelijk worden hoe we ons land weer kunnen opstarten. Veel ondernemers staan voor moeilijke keuzes. Niet alle facturen kunnen (op tijd) betaald worden; een werknemer krijgt toch niet dat beloofde vaste contract. Hoe voer je die moeilijke gesprekken?

Het is voor iedere ondernemer belangrijk om conflictvaardig te zijn. Zeker nu, als door de crisis je zakelijke relaties, de sfeer onder het personeel of andere bedrijfsbelangen zwaar onder druk komen te staan. De meeste mensen willen geen escalatie en als ondernemer zit je al helemaal niet te wachten op nog meer gedoe. Hoe voorkom je dit en wat kun je beter doen als er al een stevig meningsverschil is ontstaan?

Eline van Tijn: ‘Als gratis sparringpartner voor alle soorten zakelijk gedoe zijn onze mediators beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers. Dat kan op afspraak per telefoon, online of (met 1,5 meter afstand) op één van onze locaties in Edam of Amsterdam-Noord.’

Het aanbod: vertrouwelijk een analyse maken van een (dreigend) conflict. Samen nadenken hoe je het gedoe weer kunt oplossen. Of overleggen hoe je bij slecht nieuws eerlijk en duidelijk kunt blijven communiceren met afnemers, zakelijke partners en personeel. Zo voorkomen dat spanningen escaleren tot grotere conflict in deze ongewone tijden.

Contact
Bel 020- 685 33 30 of mail: info@mediationamsterdam.nl om een afspraak te maken of gelijk te sparren.

Expert Meeting
Op donderdag 7 mei om 11.00 uur organiseert VEBAN samen met Mediation Amsterdam een digitale Expert Meeting over conflictvaardigheden. Tijdens deze mini-workshop krijgt u handige tips om te voorkomen dat conflicten hoog oplopen en ze effectief op te lossen. Meer informatie volgt!