Ondernemersverenigingen vieren komst Noord/Zuidlijn

30 juli

We hebben lang uitgekeken naar de opening van de Noord/Zuidlijn. De nieuwe metrolijn brengt niet alleen verandering voor bewoners, maar ook voor ondernemers. Het openbaar vervoer wordt anders ingericht en in Amsterdam-Noord komt op veel plekken betaald parkeren. Dit heeft impact op de bedrijfsvoering en de wijze waarop medewerkers de werkplek kunnen bereiken. Ook biedt deze nieuwe verbinding kansen! Noord en Zuid zijn opeens veel dichter bij elkaar. Ondernemersverenigingen uit alle delen van de stad vieren dat.

Op 29 juni was het jaarlijkse Zuidas culinair zomerfeest, georganiseerd door Hello Zuidas. Dit keer met een Noord/Zuidlijn tintje. En op 21 en 22 juli organiseerde Rokin Amsterdam en De Pijp lezingen, leuke activiteiten voor kinderen, fototentoonstellingen, straatborrels en wervelende optredens van uiteenlopende artiesten ter ere van de opening van de Noord/Zuidlijn op 22 juli. En er komt nog meer…

Op 16 augustus organiseren VEBAN en ORAM een netwerkborrel waarbij ondernemers uit Noord en Zuid letterlijk en figuurlijk met elkaar worden verbonden. Vanaf de verzamelpunten op station Noord en Zuid vertrekken de deelnemers per metro naar het Rokin. Daar zal op een centrale locatie nabij het station een netwerkborrel plaatsvinden.

Van 11 tot en met 15 augustus vind het Grachtenfestival plaats op verrassende locaties in Zuidas. Tot slot is er op 28 september de Zuidas run, waarbij deelnemers 5 of 10 km over de Zuidas kunnen hardlopen. Dankzij de metrolijn is de locatie nu ook heel bereikbaar voor deelnemers uit Noord of de binnenstad.

Kortom: ook onder de ondernemers wordt de opening van de Noord/Zuidlijn gedurende de zomer uitgebreid gevierd. Ondanks dat het ook wennen zal worden met al die veranderingen. Buiten de feestjes en het netwerk hebben de ondernemersverenigingen nog iets anders met elkaar gemeen. Ze staan allemaal voor de bereikbaar van Amsterdam en hopen dat de Noord/Zuidlijn hieraan een bijdrage gaat leveren.