VEBAN Golfdag 2024: zon, regen en plezier

19 juni

TERUGBLIK VEBAN GOLFDAG

Op vrijdag 14 juni was het weer zover: de VEBAN Golfdag vond plaats bij Golfbaan Waterland. Met ongeveer 26 deelnemers voor de Golfdag en 6 deelnemers voor de Golfclinic stonden de enthousiastelingen te popelen om te beginnen. Terwijl we met een schuin oog naar de lucht keken om te zien of we het droog zouden houden, startten de golfers hun dag met koffie en appeltaart.

Voor golfers en beginners
Rond 12.00 uur werd de eerste groep met een lunchpakket in de golftas de baan op gestuurd. De deelnemers aan de clinic mochten om 14.30 uur beginnen met putten en afslaan, als voorbereiding op hun ronde op de par-3 baan.

Weer of geen weer
We hebben gedurende de dag te maken gehad met wind, zon en regen, maar dit kon de pret niet drukken. Na een sportieve dag schoof iedereen om 17.00 uur voldaan aan voor een welverdiend drankje met bitterballen. De aansluitende BBQ was voortreffelijk en de drankjes smaakten uitstekend.

Tromgeroffel…
Het was spannend wie de derde plek zou veroveren na een gelijke stand. Na flink wat rekenwerk ging de derde prijs, bestaande uit twee flessen wijn van Chateau, naar Maartje en Mark van Pakt.co. Martin Jacobs, die de rol van spreekstalmeester op zich had genomen, kon vervolgens de tweede prijs aan zichzelf en zijn teamgenoot uitreiken. De eerste prijs, en daarmee de wisselbeker met dinercheque, werd gewonnen door Paul en Edwin van Klomp BV.

Grote verhalen, bier en lachsalvo’s vulden de avond tot laat, en waarschijnlijk heeft het laatste groepje het licht uitgedaan…