VEBAN-lid A’DAM Music School gelooft in het talent van Noord!

03 december

Sinds een aantal maanden is ook Stichting A’DAM Music School (AMS) lid van VEBAN. Deze bijzondere organisatie is gevestigd in A’DAM Toren. Zij stellen zich graag voor!

Over AMS
AMS maakt muziekonderwijs mogelijk voor kinderen en jongeren (10-21) voor wie de kosten van regulier onderwijs een drempel vormen.

A’DAM Music School gelooft dat alle Amsterdamse kinderen en jongeren recht hebben op gelijke kansen om uit te blinken. Hun toekomstdroom is dat de leerlingen de stad verrijken met hun eigen songteksten, melodieën en karakter. Zij zijn gelukkig als onze leerlingen door het maken van muziek meer eigenaarschap hebben over hun (levens)loopbaan.

De stichting richt zich voornamelijk op leerlingen uit Noord, maar is open voor inschrijvingen uit heel Amsterdam. De doelgroep bestaat uitleerlingen in het bezit van de Stadspas, maar ook leerlingen zonder Stadspas kunnen zich aanmelden.

Het programma
AMS biedt kinderen en jongeren een dubbele kans:

  • Gratis deelname aan het eigen lesprogramma voor leerlingen in het bezit van de Stadspas. Leerlingen repeteren in groepsverband en bereiden zich voor op optredens in en rondom A’DAM Toren.
  • Sponsoring van muziekles bij muziekscholen of docenten. AMS sponsort haar leerlingen met €500 per jaar. Hiermee worden individuele lessen op een muziekschool of bij een particuliere docent bekostigd. AMS werkt nauw samen met het Jongerencultuurfonds, particuliere sponsoren en bedrijven omdit sponsorprogramma mogelijk te maken.

Daarnaast is AMS actief bezig in de wijk, om ook daar kinderen en jongeren te bereiken en in aanraking te laten komen met muziek.

Founders
De ontwikkelaars en partners van A’DAM: Duncan Stutterheim, Sander Groet, Hans Brouwer en Eric-Jan de Rooij hebben in 2015 A’DAM Music School (AMS) opgericht. Dit deden zij vanuit hun liefde voor muziek en de overtuiging dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om hier als maker en publiek van te genieten.

“Muziek heeft in mijn leven een heel grote rol gespeeld. Wanneer er muziek is, is er plezier. Het maakt niet uit of je uit een doktersgezin komt of uit een achterstandsituatie, zodra je muziek maakt, is iedereen gelijk.” – Duncan Stutterheim

Contact
Wil je in contact komen met A’DAM Music School? Stuur dan een e-mail aan Sophia Visbeek via sophia@adammusicschool.nl.

Of neem een kijkje op www.adammusicschool.nl