Versoepeling parkeernorm: ondernemers Noord zijn gehoord

22 december

De gemeenteraad heeft geluisterd naar de VEBAN. Bestaande ondernemers in Noord krijgen meer parkeervergunningen per bedrijf dan aanvankelijk de bedoeling was. In plaats van 1 parkeervergunning per 10 FTE krijgen ondernemers 1 vergunning per 5 FTE. Dit zal gelden per juli 2018 als in grote delen van Noord betaald parkeren wordt ingevoerd. En alleen voor bedrijven die geen eigen parkeerterrein hebben.

VEBAN heeft zich hier het afgelopen half jaar voor ingezet. Na het vrijgeven van de parkeernota, is er in samenspraak met leden een inspraakreactie gedaan, met als doel hierover verder in gesprek te treden met de bestuurscommissie in Amsterdam-Noord. Naderhand heeft VEBAN haar zorgen ook geuit in een brief aan de woordvoerders parkeren van de gemeenteraad. Naast de activiteiten van VEBAN hebben ondernemers zelf ook brieven gestuurd.

Op 20 december was de commissievergadering Infrastructuur & Duurzaamheid. Daar zijn de reacties besproken en kwam het voorstel op tafel om een motie in te dienen. Deze motie van PvdA, D66, VVD en CDA voor versoepeling van de parkeernorm is donderdagavond 21 december aangenomen door de gemeenteraad.

Voorzitter Rob Post: “Gelukkig is de gemeenteraad tot het inzicht gekomen dat een soepeler vergunningsstelsel beter is voor de lokale bedrijvigheid. Ondernemers krijgen al genoeg te verstouwen met alle bouwplannen in Noord.”