Themabijeenkomst circulair ondernemen op 2 april bij Winclove

02 april

Uitnodiging themabijeenkomst circulair ondernemen 2 april, 14:00 – 16:00 uur

Leden van VEBAN en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze themabijeenkomst over circulair ondernemen. Bij deze bijeenkomst informeren medewerkers van de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam u over de ambities van de overheid voor circulair ondernemen. Ze gaan daarnaast graag met u in gesprek over de gevolgen, de kansen en de nodige veranderingen die dat vraagt van het bedrijfsleven.

LocatieWe zijn welkom op de nieuwe locatie van Winclove Probiotics.

Adres: Tt. Vasumweg 221, 1033 SJ, Amsterdam

Zaal: Plantarumzaal

Datum: 2 April 2024

Tijd: 14:00 – 16:00 uur

Aanleiding
De Nederlandse overheid heeft zich ten doel gesteld om tot 2050 een volledig circulaire economie mogelijk te maken. In 2030 wil de overheid deze ambitie voor 50% hebben gerealiseerd. Dat betekent onder andere dat er 50% minder nieuwe grondstoffen worden gebruikt.

De overheid noemt een aantal redenen voor deze doelen. Het gaat daarbij enerzijds om de leveringszekerheid van grondstoffen en om een veilige, gezonde en schone leefomgeving, het herstellen van de biodiversiteit en het tegengaan van klimaatverandering. En anderzijds ook om het creëren van een duurzaam concurrerend verdienmodel voor de toekomst. Dat heeft gevolgen voor bedrijven.

De circulair ambassadeur van de provincie Noord-Holland, Leon van Ast, zal samen met Danka Oosterhof, Senior Strategisch Adviseur Duurzaamheid en Circulaire Economie van de gemeente Amsterdam een presentatie verzorgen van maximaal 30 minuten. Zij bespreken met u wat een circulaire economie inhoudt, de impact en ontwikkelingen die relevant zijn voor MKB-bedrijven, net als de kansen en uitdagingen die circulair ondernemen met zich meebrengt. Ze gaan graag met u in gesprek over hoe u tegen deze ontwikkelingen aankijkt en welke uitdadingen u voor uw onderneming voorziet.

Wij hopen u op 2 april te mogen ontvangen. Meldt u zich graag even aan via deze link: https://forms.gle/ZqxSeRGVkwvvQeoLA