Cartridge Depot stadsdeelwinnaar Damprijs 2016

07 september

De Damprijs staat voor ‘Duurzame Amsterdammers in het MKB’. Amsterdam wil duurzaam ondernemen stimuleren door inspirerende voorbeelden in de stad op het gebied van duurzaam ondernemen zichtbaar te maken en te belonen met een prijs.

Maandag 5 september werd VEBAN-lid Cartridge Depot verrast met een bezoek van de jury die de cheque van €1.500 euro overhandigde aan eigenaar Edwin Mélotte. Cartridge Depot dingt mee naar de stedelijke Damprijs die op 31 oktober wordt uitgereikt. Vanaf half oktober kan er nog worden gestemd. Daarom een oproep aan alle leden van VEBAN om op Cartridge Depot te stemmen! Stemmen kan van 11 tot en met 30 oktober. Houd de website in de gaten!

Over Cartridge Depot
Cartridge Depot is een retailer op het gebied van printers, cartridges, laptops en pc’s en werkt vanuit de slogan “Refill, reuse, recycle”. Het bedrijf houdt zich bezig met zowel nieuw als gebruikt en hervullen van cartridges, en doen daarnaast nog veel meer op het gebied van duurzaamheid. Cartridge Depot blijft vernieuwen en verbeteren, zo wordt er niet meer ter plekke gevuld, maar omgeruild (leeg voor vol). Ze kunnen zo meer kwaliteit garanderen, doordat het vullen bedrijfsmatig gebeurt met een betere eindcontrole.

Edwin Melotte, oprichter van de zaak wil met zo min mogelijk zoveel mogelijk doen. En dat dragen ze ook uit naar de klanten. Als een klant een nieuwe printer wil of nieuwe cartridges, dan is de eerste vraag of de ‘oude’ spullen nog bruikbaar zijn. Printers kunnen voor een kleine vergoeding gerepareerd worden. Het bedrijf voorziet dat printen op papier ook in de toekomst nog door blijft gaan, zij willen ervoor zorgen dat het dan wel op een zo duurzaam mogelijke wijze gebeurt. Cartridge Depot lijkt daarnaast een centrale plek in te nemen in de samenleving in en rondom de winkel en trekt een breed publiek. Zo betrekken ze ook de sociale werkplaats in de buurt bij hun werkzaamheden, printers die niet meer te repareren zijn, worden daar uit elkaar gehaald.