Gemeente opent bedrijvenloket voor transformatie gebieden

15 mei

Er staat veel te gebeuren in Noord met betrekking tot woningbouw. Zeker op de bedrijventerreinen aan het IJ. Daarom heeft de gemeente een loket geopend voor bedrijven die hierdoor genoodzaakt zijn of zich genoodzaakt voelen te verhuizen.

Sinds deze maand heeft de gemeente een Loket Bedrijvenadviseur Transformatie. De Bedrijvenadviseur informeert ondernemers bij het zoeken naar geschikte alternatieven voor hun bedrijf in de nabije toekomst.

Het loket is alleen bedoeld voor bedrijven uit de transformatiegebieden. In Noord gaat het om het Hamerkwartier, de Buiksloterham, de Klaprozenbuurt en de NDSM-werf.

Het loket gaat vraag en aanbod samenbrengen om tijdig ondernemers in te lichten over de bedrijfsruimtes die beschikbaar komen in transformatiegebieden in Amsterdam. Ook bedrijfskavels die (soms met voorrang) beschikbaar zijn in Amsterdam en in de metropoolregio Amsterdam, zijn bij het loket terug te vinden. Zo wil de gemeente ondernemers al lang van te voren inzicht geven waar mogelijkheden zijn om naar toe te verhuizen binnen de metropoolregio Amsterdam (o.a. Zaanstad, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Velsen, Hoofddorp, Schiphol, Purmerend, Almere, Lelystad).

Mocht u meer willen weten, meldt u zich dan bij het loket. Dan krijgt u meer informatie opgestuurd.

Het e-mail adres is: bedrijfintransformatie@amsterdam.nl

Het loket is bedoeld voor ondernemers die expliciet andere bedrijfsruimtes zoeken; niet voor horeca, winkel of kantoor. Daarvoor verwijst de gemeente naar de stadsloods.

De VEBAN vindt dit loket een zeer goede ontwikkeling en hoopt dat dit loket ondernemers echt kan faciliteren in hun zoektocht naar nieuwe panden.