Nieuw lid bij Veban: Lerenlassen.nl

04 oktober

Lerenlassen.nl: lascursussen en lasklussen

De ondernemer achter Lerenlassen.nl stelt zich graag aan ons voor. Erik van der Meer is zijn bedrijf 18 jaar geleden begonnen, omdat er een tekort was aan lassers. En nu is de vraag naar goede lassers weer groot!  

Lassen is niets meer en niets minder dan twee metalen delen samensmelten tot één geheel. Dit gebeurt bij hoge temperaturen en met het toevoegen van een extra materiaal.

Ik geef een 2-daagse opleiding in het Tiglassen, Mig/Mag lassen en Booglassen. Ook kan er een roulerend programma gevolgd worden om te kijken welk proces het beste past bij de cursist. Na een cursus van 2 dagen is iemand in staat om zelfstandig te kunnen lassen. De diversiteit onder de mensen die willen komen lassen is enorm een advocaat, een politieagent, een chirurg, een kunstenares, het maakt allemaal niet uit iedereen kan leren lassen.

Naast het verzorgen van lascursussen kun je ook al je lasklussen uitbesteden aan Lerenlassen. Bootreparaties, raamwerken lassen, kantoorinterieur wat kun je eigenlijk niet lassen? Lerenlassen heeft geholpen met de opbouw van een olifantenverblijf in Artis en is nauw betrokken geweest bij de opbouw van het skelet van een dinosaurus van Naturalis.

Omdat ik toch wat meer wilde inspringen op het tekort aan lassers is bij mij het idee ontstaan om de junior welding academy te starten. Elke zaterdag kunnen kinderen kennis maken met het vak Lassen. De lessen worden gegeven door mijn zoon Timo en Rohan. De junior welding academy is laagdrempelig en kan door jongeren gevolgd worden voor een kleine vergoeding, zodat het voor iedereen mogelijk is om les te volgen.

Nieuwsgierig geworden naar het lassen? Bezoek ons dan tijdens de Open Bedrijvendag Amsterdam Noord tussen 10.00-16.00 uur. Vrije inloop voor jong en oud. Aanmelden is niet vereist, maar wel fijn als ik weet dat je komt: info@lerenlassen.nl Tot dan!

Met hartelijke groet, Erik van der Meer