Nieuw lid bij VEBAN: Skatepark NOORD

09 maart

Skatepark NOORD is een “state of the art” skateboard-voorziening gevestigd op de Hamerkop (van Amvest) in het Hamerkwartier van Amsterdam-Noord. Sinds kort is deze unieke locatie lid van VEBAN.

Skatepark NOORD heeft een oppervlakte van pakweg 1.600 m2 en het oogt als een obscuur landschap bestaande uit één op één gekopieerde ‘skateboard spots’ uit het straatbeeld van bekende spots in heel de wereld. Het getrainde oog herkent meteen de iconische plekken, van de ‘ledges’ en ‘banks’ uit Barcelona tot de Miami Beach ‘rail’. Zo kan iedereen skateboarden op de ‘spots’ die te zien zijn in de beroemde skateboardvideo’s.

Naast vrij skateboarden heeft NOORD ook een skateboardschool. Wekelijks volgen 350 deelnemers een van de lesprogramma’s van Skateboardschool Noord. De skateboardschool heeft een innovatieve en professionele manier van lesgeven ontwikkeld. Het lesprogramma, dat erkend is door NOC*NSF, wordt inmiddels ook landelijk geïmplementeerd bij de meeste skateparken in andere steden. Het draait in NOORD niet alleen om skateboarden, maar ook om de fysieke en mentale conditie van de deelnemers in de leeftijd van 5 t/m 30+ jaar oud.

Skateboarden is meer dan alleen een (top)sport. Skateboarden is een lifestyle met fun, passie, mode, muziek, film, fotografie, kunst, vriendschappen, architectuur enzovoort. Skatepark NOORD fungeert als een multi-disciplinaire culturele hub. Naast het aanbieden van een platform aan de internationale skateboard community’s, zijn er in NOORD diverse live muziekavonden, performances, filmvertoningen in samenwerking met FC Hyena, kunsttentoonstellingen en bijzondere samenwerkingen zoals onlangs met het Van Gogh Museum. Op deze manier wordt het museumbezoek onder de aandacht gebracht bij de doelgroep van het skatepark. Door middel van kunst, (top)sport en lifestyle slaat Skatepark NOORD een brug tussen de stad en Amsterdam-Noord.

Kijk voor meer informatie op de website van Skatepark NOORD: www.gonoord.com