Nieuw VEBAN bestuurslid stelt zich voor: Karin Weinberg

09 januari

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 30 november 2023 zijn 2 nieuwe bestuursleden geïntroduceerd, waaronder Karin Weinberg – Algemeen Bestuurslid.


Karin is geboren in Bangladesh, getogen onder de rook van Rotterdam en sinds 2004 woont ze in Amsterdam. Een mix van Hollandse nuchterheid en Aziatische spiritualiteit. Van nature ondernemend, nieuwsgierig en reislustig. Tijdens de 20 jaar dat ze werkzaam was bij de Amsterdamse politie, heeft ze haar hart verloren aan yoga. “Dit heeft mij rust, kracht en energie gegeven en dat gun ik iedereen.” In 2017 startte ze haar eigen bedrijf ‘De Yogazaak’. “Ik word er warm van mensen weer fit en vitaal te maken, zowel individueel als in groepsverband. Inmiddels werkt ze bij Gezond in Zuid (De Sociale Maatschap), waar ze Amsterdammers ondersteunt gezond & vitaal te worden. Dit werk past heel mooi naast De YogaZaak, waar ze medewerkers bij bedrijven en organisaties graag helpt bij het verminderen van stress, herstel en preventie van verzuim. Met ‘De Yogazaak’ geeft ze yoga aan diverse groepen en organiseert ze (yoga)events en rondreizen door India, het land waar haar eigen roots liggen en waar yoga is ontstaan.

Noord verandert, net als het ondernemersklimaat. Het lijkt haar leuk om zich in te zetten om nieuwe, jonge en creatieve ondernemers aan VEBAN te verbinden. Een beetje in het verlengde van de Meet Ups, die ze al organiseerde met VEBAN-lid Willem Coorn. In haar nieuwe rol als algemeen bestuurslid en als “sociaal ondernemer” kan zij haar enthousiasme hierin goed kwijt.