Nieuw VEBAN-lid stelt zich voor: Eco-Wise

03 maart

Nieuw VEBAN-lid Eco-Wise, Pieter Hannipman, stelt zich graag aan jullie voor:

Mijn naam is Pieter Hennipman, eigenaar van Eco-Wise. Eco-Wise is een bouwbiologisch adviesbureau. De bouwbiologie de overtreffende trap van duurzaam bouwen. Energie zuinigheid is belangrijk, maar de gezondheid van de gebruikers is het allerbelangrijkste. Bouwbiologisch bouwen is vrij van giftige stoffen, comfortabel en energiezuinig.

De bouwbiologie bestaat uit twee hoofd stromingen. De eerste is hoe een gezond huis of gebouw te bouwen. Door onder andere uitsluitend gebruik te maken van natuurlijke bouwmaterialen en een maximale reductie van elektromagnetische straling.

Wat krijg je? Een waarde vast, energiezuinige woning of gebouw met een goed binnenklimaat waar mensen zich goed invoelen. En niet ziek van worden.

Is bouwbiologisch bouwen duur? Als je alleen naar de stichtingkosten kijkt. Ja, de hypotheek kosten zo’n € 50,- in de maand duurder in vergelijk met het conventionele bouwen. Gratis dus. Maar als alle kosten mee genomen worden, dus stichtingskosten, energiekosten en onderhoudskosten dan is het goedkoper. Worden de gezondheidskosten ook mee genomen dan wint de bouwbiologie met gemak.

De tweede is het meten van gebouwen en woningen. Met meetapparatuur en laboratorium onderzoek zijn de schadelijke invloeden op te sporen. Schimmels, weekmakers, zware metalen en elektrische straling en dergelijke. Eco-Wise kan de aanwezige schimmelsoorten bepalen en de oorzaak van de schimmel belasting bepalen. Let op, schimmel in huis wordt nooit veroorzaakt door bewoners gedrag.

Eco-Wise:

  • meet, analyseert, test, adviseert, zoekt uit en lost op;
  • is partner van artsen en therapeuten;
  • is bouwpartner voor opdrachtgevers [architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren];
  • is onafhankelijk van industrie, economie, politiek en grenswaarden;
  • wil dat mensen gezond wonen, werken en leven!

Meer weten over Eco-Wise? Neem dan contact met mij op!

Hartelijke groet,

Pieter Hennipman
www.eco-wise.eu