Terugblik VEBAN Golfdag 2 juni 2023 – Golf Waterland

07 juni

Op 2 juni hebben we – voor het eerst na Corona – weer een ‘ouderwetse’ VEBAN 18 holes Golfdag kunnen organiseren bij Golf Waterland. En dat onder de bezielende leiding van Martin Deurwaarder – VEBAN-lid en winnaar Golfdag 2022.  Er werd dit keer een 2-tee starttoernooi gespeeld met ‘Best Ball’ met  in één flight 2 teams, bestaande uit een VEBAN-lid en een introducé. Daardoor werd het voor iedereen haalbaar om het Golftoernooi op zijn/haar naam te schrijven .

Het bleef tot het eind toe spannend in het gevarieerde deelnemersveld met 32 golfers. Om 14.30 uur startten ook 10 ondernemers met de Golfclinic. De beide golfpro’s van Golf Waterland waren blij verrast over het talent en selecteerden na afloop het ‘Beste VEBAN-golftalent’ 2023.

Als eerste kwamen de Golfclinic-deelnemers terug met enthousiaste verhalen. Vervolgens kwamen ook de golfteams binnen na een heerlijk dagje golfen. Er kon worden bijgepraat tijdens een hapje & drankje op het inmiddels zonovergoten terras. Na de gezamenlijke borrel nam VEBAN-bestuurslid Adri Doorneveld  (op de foto hieronder, links) het woord om de golftournooi- & golfclinic-deelnemers te bedanken. Aansluitend werden de prijswinnaars officieel kenbaar gemaakt.

Winnaar VEBAN Wisselbeker – 1e prijs 

De felbegeerde wisselbeker is dit jaar gewonnen door Jaap Ronday (foto in het midden) van Het Fort onroerend goed met zijn introducé Bas van Oosten (op de foto rechts). Na overleg tussen beiden werd besloten dat de naam van Jaap Ronday als winnaar 2023 op de VEBAN Golfwisselbeker wordt gegraveerd. Het winnende team ontving ook nog een VEBAN-kistje wijn en dinerbonnen, die allemaal zijn gesponsord door De WaardBouw en Klomp B.V.

Winnaars 2e en 3e prijs

Op de 2e plaats is team Tjai Tjiook/Karin de Ruyter (op de linker foto, achter) geëindigd. Tjai Tjiook van Micardy B.V. had een slimme zet gedaan door zijn vrouw Karin de Ruyter als introducé mee te nemen. Hij vertelde dat zij samen niet alleen privé, maar ook in de sport elkaar perfect aanvullen.
Op de 3e plaatst eindigde team Daan Braspenning/Patrick Teninglo (op de rechter foto, duo links), wederom van het bedrijf Het Fort onroerend goed.
Ook deze winnaars ontvingen het speciale VEBAN-kistje met wijn en dinerbonnen.

VEBAN Golftalent

De prijs voor het beste golftalent ging dit jaar naar Carmen Kloosterhuis (foto links) van Van der Steege Makelaars. De pro bewonderde haar enthousiasme tijdens de Golfclinic. Met deze prijs hoopt hij haar te stimuleren om door te gaan met golfen! Carmen ontving ook wijn en een dinerbon. Daarna zijn er nog prijzen uitgereikt voor de ‘Neary’, de ‘Longest’ en de meeste ‘Birdies’. Deze geweldige, zonnige VEBAN Golfdag werd afgesloten met een heerlijk BBQ buffet.


We hopen dat we alle golfers binnen VEBAN, die (nog) niet mee hebben gedaan, hiermee (weer) enthousiast te hebben gemaakt. We zien iedereen graag weer op de VEBAN Golfdag 2024!