VEBAN 65: aankondiging lustrum

15 februari

15 februari 1955…

De dag dat VEBAN werd opgericht door zes grote industriële bedrijven aan de oevers van het IJ: Shell, DRAKA, NDSM, ADM, STORK en Ketjen (tegenwoordig Albemarle). Zij zorgden in de jaren zestig en zeventig voor grote werkgelegenheid. De arbeiders woonden in de tuindorpen erachter. Noord werd in die tijd gezien als het afvoerputje van Amsterdam waar de sterk vervuilende industrie naartoe werd verplaatst.

Tegenwoordig doet Noord denken aan Berlijn. Een rauwe rafelrand van de stad waar creatieve bedrijven zich graag vestigen. Het is er hip en stoer. Ook in het ledenbestand van VEBAN zie je dat terug. Naast Shell en HEMA zijn ook de A’DAM Toren, de Kromhouthal en Pllek lid. Pioniers van Noord met een onafhankelijke geest.

VEBAN is vandaag de dag een vereniging voor iedereen
Jong en oud, creatief en ondernemend, pioniers en gevestigd.

Feest

Samen met jullie, onze leden, vieren we dit jaar dat VEBAN 65 jaar bestaat
Dat doen we met een groot feest op vrijdag 4 september 2020 in het NDSM Theater in de Scheepsbouwloods.

Het feest is van 20.15 tot 00.30 uur en biedt gelegenheid om te netwerken, te borrelen en te dansen. Er zijn hapjes, drankjes en nog veel meer! De komende maanden gaan wij aan de slag met de programmering van de avond. Ieder lid krijgt voor het feest twee vrijkaarten. Ook relaties van VEBAN krijgen een uitnodiging.

Exclusief diner

Samen maken we deze leuke avond mogelijk
Voorafgaand aan de feestavond is er een diner, dat plaats biedt aan maximaal 80 deelnemers. Deelname is optioneel en vraagt om een eigen bijdrage. Het volledig verzorgd diner is een unieke beleving voor u als lid, waarmee u tegelijk de avond mede-mogelijk maakt. Wij zorgen voor een exclusieve avond met een bijzondere spreker.

Houd uw mailbox in de gaten. Binnenkort meer informatie!