Open Bedrijvendag: Doe op 19 april 2024 mee met jouw bedrijf!

19 april


Op vrijdag 19 april 2024 vindt van 10.00-16.00 uur de 3e editie plaats van de Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord. Bedrijven in Noord zetten hun deuren weer wagenwijd open voor geïnteresseerde bewoners, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers en iedereen die eens achter die voorgevels wil kijken. Ook geïnteresseerden uit de regio Groot-Amsterdam zijn meer dan welkom.

Bedrijven mogen zich wel wat vaker laten zien!

Laten zien wat het bedrijfsleven te bieden heeft
Wat ondernemers kenmerkt is dat ze gefocust bezig zijn met ondernemen. Maar ondertussen staat de ruimte om te ondernemen in Amsterdam en omgeving onder druk. ‘Daarom is het belangrijk dat we laten zien wat bedrijven allemaal te bieden hebben,’ zegt Rob Post, voorzitter van de Vereniging van Bedrijven in Amsterdam-Noord (VEBAN) en initiatiefnemer van deze dag. ‘Voordat alle bedrijfsruimte moet wijken voor woningbouw willen we laten zien dat ondernemers belangrijk zijn: als werkgever, als leverancier van producten en diensten die we nodig hebben, maar ook omdat ze een binding hebben met de omgeving en de mensen.’ VEBAN wil de waarde van de lokale bedrijvigheid bij iedereen op het netvlies krijgen: bij de politiek, bij buurtbewoners, bij werkzoekenden. En dat kan alleen samen met de bedrijven. Rob Post roept alle ondernemers in Amsterdam-Noord op om mee te doen.

Bedrijfsleven dichterbij brengen
Er zijn verschillende redenen om mee te doen. Wil je je presenteren als aantrekkelijke werkgever? Laat dan zien welke mogelijkheden er zijn voor werk, stage of opleiding. Wil je meer naamsbekendheid geven aan je bedrijf? Gebruik de Open Bedrijvendag dan als PR-middel. Wil je ook graag de goodwill vergroten van buurtbewoners? Nodig ze uit voor een rondleiding en een kop koffie. Ook workshops worden door bezoekers zeer gewaardeerd. Mediation Amsterdam gaf bijvoorbeeld een workshop ‘Omgaan met conflicten’ en bij Damen kreeg je les in lassen.

Wat moet ik doen?
VEBAN organiseert de Open Bedrijvendag in samenwerking met de gemeente Amsterdam en met de bezielende ondersteuning van medewerkers van het Noordse bedrijf Winclove Probiotics BV. De organisatie zorgt voor de website en  promotie van de dag zelf. Als bedrijf maak je een programma – dat overigens ook heel eenvoudig kan zijn – en nodig je bezoekers uit om naar jouw bedrijf te komen.

Meld je aan!
Ben je enthousiast en wil je ook – net als 75 bedrijven vorig jaar – meedoen aan de Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord op vrijdag 19 april 2024? Meld je dan snel aan via www.openbedrijvendagamsterdamnoord.nl

(Nog) geen lid en wel deelnemen? Dat kan!
Alle ondernemers in Amsterdam-Noord kunnen deelnemen aan de Open Bedrijvendag. Voor VEBAN-leden is deelname inbegrepen in het lidmaatschap.
Ben je (nog) geen lid, maar wil je wel graag meedoen? Dan zijn er 2 mogelijkheden:
– je betaalt éénmalig Eur 250,- ex. btw voor deelname,
– of je wordt lid van VEBAN. Dan maak je deel uit van een mooi ondernemersnetwerk en is deelname inbegrepen.

Kijk voor meer informatie over lidmaatschap VEBAN op www.veban.nl/lidmaatschap