Eerste Open Bedrijvendag in Amsterdam-Noord op 24 september

08 september

Persbericht

Eerste Open Bedrijvendag in Amsterdam-Noord op 24 september

Op vrijdag 24 september 2021 vindt de eerste Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord plaats. Bedrijven in Amsterdam-Noord openen hun deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er achter die deuren gebeurt, kennis wil maken, een stage of werk zoekt of gewoon nieuwsgierig is. De dag is bedoeld voor buurtbewoners, studenten, nieuwkomers, werkzoekenden, carrièreswitchers, bestuurders, ondernemers en bewoners uit alle delen van de stad en daarbuiten. De Open Bedrijvendag is een initiatief van Noordse ondernemers en VEBAN, de Vereniging van Bedrijven in Amsterdam-Noord.

De ondernemers willen laten zien wat dit stadsdeel te bieden heeft aan bedrijvigheid en zoveel mogelijk nieuwe verbindingen leggen. Bij deze dag zijn daarom veel maatschappelijke organisaties betrokken, zoals Doras, Dock, Warm Welkom en de IMC Weekenschool. Daarnaast zijn scholen en opleiders -zoals ROC TOP- betrokken, het Werkgevers Servicepunt van de gemeente Amsterdam en Werkom, het werkgelegenheidsbedrijf in Zaanstad. De gemeente Amsterdam en Stadsdeel Noord zijn ook partner van de Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord.

“Werk is van grote waarde. Natuurlijk economisch, mensen hebben een inkomen nodig. Maar ook in sociaal opzicht. In het werk vinden we een belangrijk deel van ons netwerk. We willen met deze dag laten zien dat de bedrijven belangrijk zijn voor Amsterdam en dat de Amsterdammers belangrijk zijn voor de bedrijven”, aldus Rob Post, voorzitter van VEBAN.

Maarten Pekelharing, mede-initiatiefnemer en CEO van Winclove Probiotics vindt het van grote waarde dat het bedrijfsleven overgaat van het werken voor shareholders value naar stakeholders value. En dat je oog hebt voor je omgeving om succesvol en duurzaam te ondernemen: “Wij hebben daarom vanuit Winclove Probiotics Amsterdam-Noord benoemd als een van onze belangrijkste stakeholders. We willen in ons ondernemerschap ook de belangen dienen van Amsterdam-Noord, de plek waar we als familiebedrijf al ruim 25 gevestigd zijn. De samenleving maakt het mogelijk dat wij succesvol kunnen ondernemen. Als we de krachten bundelen, vermenigvuldigen we de mogelijkheden.”

Bezoekers kunnen op www.openbedrijvendagamsterdamnoord.nl zien welke bedrijven meedoen en welk programma ze aanbieden. De ondernemers hopen veel Amsterdammers te mogen ontvangen.