Inventarisatie interesse Only Friends Benefietavond

14 december

Onlangs ben ik bij de Only Friends Benefietavond geweest, georganiseerd door Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord aan de ring A10. De benefietavond was indrukwekkend: een prachtig aangeklede zaal, een heerlijk diner en een geweldig programma met veel bekende Nederlanders die belangeloos meedoen. Het professionele orkest en de veiling maakten de avond compleet. Wie nog nooit bij het Sport Centre is geweest moet daar zeker eens een kijkje gaan nemen. Bekijk alvast eens de website.

Sport voor kinderen met een beperking
Kinderen en jongeren met een beperking kunnen daar op fantastische wijze sporten: alle nodige faciliteiten zijn er aanwezig en natuurlijk ook de kundige en bevlogen begeleiding van coaches en trainers. Only Friends Sportclub – ooit mogelijk gemaakt door het Ronald McDonald Kinderfonds – heeft nooit subsidie ontvangen.

Only Friends houdt volledig de eigen broek op met dank aan gulle gevers. Maar ook zij hebben het moeilijk na twee jaar corona en met de stijging van de energieprijzen. Het is echter lastig om de prijzen van de abonnementen te verhogen omdat veel leden dat gewoonweg niet kunnen betalen.

Ondernemers samen voor Only Friends 
De wens van Etienne Spee, directeur van het Sports Center, is om in 2023 i.p.v. één avond, nog een tweede avond te organiseren. Zijn voorstel om de tweede avond, met hetzelfde geweldige programma, op donderdag 16 november 2023 exclusief voor ondernemers in Amsterdam te organiseren.

De kosten voor het hele programma bedragen € 400,- p.p. Bedrijven kunnen ook een eigen tafel voor 10 personen reserveren voor een bedrag van € 4.000,-, waarvan uiteraard een groot deel naar dit goede doel gaat. De kosten zijn aftrekbaar en je kan als organisatie hiermee jouw maatschappelijke betrokkenheid in Noord tonen. Om deze Benefietavond te organiseren moeten we 80 tafels met 10 gasten realiseren. Lukt ons dat samen met andere Amsterdamse ondernemersverenigingen?

Slaan we de handen ineen?
Ik zou het heel mooi vinden als wij ondernemers de handen ineenslaan en een tweede benefietavond voor deze kinderen mogelijk maken. Doe je mee? Laat het me uiterlijk 1 februari weten via info@veban.nl. Dit is puur ter inventarisatie of er een extra avond ingevuld kan worden met Amsterdamse ondernemers. Wat mij betreft gaan we ervoor!

Ik hoor graag van jullie.

Met sportieve groet, Ingrid van der Oord | secretaris VEBAN