Oproep praktische hulp voor Stichting Hebben & Houwen

02 februari

Oproep Stichting Hebben & Houwen
De H&H winkel is momenteel gevestigd in een tijdelijke accommodatie aan de Parlevinker 12 in de Banne. Deze locatie moeten we binnenkort verlaten wegens sloop/nieuwbouwplannen. Na lang zoeken hebben we een nieuwe locatie gevonden aan de Zilverberg 69 in Amsterdam Noord. Echter in deze locatie moet nog veel gedaan worden. Daarom doen wij via deze weg een oproep aan bedrijven in Amsterdam-Noord. Alle hulp is welkom, zowel materiaal als helpende handen.

Welke hulp heeft H&H concreet nodig?
Concreet gaat het over het plaatsen van een houten afscheidingswand met een deur, het aanbrengen van een systeemplafond met verlichting, het nakijken van de centrale verwarming, verf en schilderspullen en het repareren van de alarminstallatie. Ook zijn wij zeer geholpen met een bedrijf dat ons kan helpen met het vernieuwen van foldermateriaal, kantoor materiaal, etc. Een financiële bijdrage is natuurlijk ook zeer welkom.

Neem contact op!
Indien u iets voor ons kunt betekenen of meer informatie nodig heeft,  neem dan contact op met Peter Roggeveen 0644284090. Met uw hulp kunnen wij snel weer mensen in onze nieuwe accommodatie ontvangen en van kleding voorzien.

Namens het bestuur Stichting Kledingbank/Hebben & Houwen, alvast hartelijk dank!

Over Stichting Hebben & Houwen

Hebben & Houwen (H&H) is sinds 2017 als eerste kledingbank in Amsterdam gevestigd in Amsterdam-Noord. Zowel leden van de voedselbank Amsterdam als andere Amsterdammers die onvoldoende besteedbaar inkomen hebben, worden door inmiddels 55 organisaties doorverwezen en kunnen bij ons terecht voor gratis kleding, schoenen en ondergoed. Het Onderbroekenfonds is in het leven geroepen om geld te verwerven om klanten nieuw ondergoed en pyjama’s aan te kunnen bieden.

Als gevolg van de maatschappelijke en economische ontwikkelingen is het aantal mensen dat rond de armoedegrens leeft de afgelopen jaren enorm gegroeid. Met name kwetsbare groepen zoals alleenstaanden, ouderen, eenoudergezinnen met kinderen en tieners, daklozen en in 2021 ook ongedocumenteerden voelen deze impact het sterkst. In 2021 en 2022 is het aantal huishoudens (volwassenen en kinderen) geholpen door H&H bijna verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. In 2022 zijn ruim 1300  huishoudens verwezen en voorzien van zowel een set zomer- als een set winterkleding. In totaal gaat het om +/- 15.000 kledingstukken.

H&H zal zich ook in 2023 blijven inzetten door het verschaffen van eigentijdse kleding aan de Amsterdamse minima. Dit mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vrijwilligers, bestuur en 2 parttime betaalde krachten en door de onverminderde financiële steun van fondsen, gemeente en bedrijven.