Pitch je 1,5 meter-samenlevings-idee aan burgemeester Halsema, wethouder Everhardt en Rabobank-directeur Baarsma

13 mei

Doe mee. Pitch je 1,5 meter-samenlevings-idee! Hoe ondernemen we voor een duurzame en economisch innovatieve Metropool Amsterdam?

De ondernemerspitch is een initiatief van Rabobank Amsterdam en de Amsterdam Economic Board in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Het zijn barre tijden waarin veel ondernemers de grootste moeite hebben hun bedrijf overeind te houden. Langzamerhand gaan we van een intelligente lockdown op weg naar de 1,5 meter-samenleving en dat biedt voor ondernemers ook nieuwe perspectieven. Wij merken dat aan de vele initiatieven die al door bedrijven worden genomen om die 1,5 meter- samenleving vorm te geven. Om deze vaak creatieve initiatieven te stimuleren en een podium te bieden, van elkaar te leren en te ondersteunen in de verdere ontwikkeling, organiseren we een ondernemerspitch. Dus ben je ondernemer in de Metropoolregio Amsterdam en heb je creatieve plannen voor het ondernemen in de 1,5 meter-samenleving? Doe mee of deel dit met je netwerk!

Over wat voor initiatieven hebben we het dan?

  • Creatieve, out of the box, snel schaalbare oplossingen met een zo groot mogelijke positieve economische en maatschappelijke impact
  • Die bijdragen aan een slimme, groene en gezonde Metropoolregio Amsterdam
  • En eventueel samenwerken met andere ondernemingen

Alle ondernemers zijn welkom; van startup, MKB tot grote bedrijven en creatieve ideeën voor detailhandel, retail, horeca, mobiliteit, kantorensector, etc. Aanvragen kunnen individueel of in samenwerking met andere ondernemingen in de Metropoolregio Amsterdam worden ingediend.

Deadline voor deelname is 18 mei 12 uur
Dien je voorstel, maximaal 1,5 A4, in via: ondernemerspitch@amecboard.com

Tien kanshebbers mogen pitchen
De tien meest innovatie ideeën pitchen in de ochtend van 20 mei in twee minuten hun idee voor een panel bestaande uit: Femke Halsema (Burgemeester Amsterdam), Victor Everhardt (Wethouder Economische Zaken, Amsterdam), Barbara Baarsma (Directievoorzitter Rabobank Amsterdam), Mirjam van Praag (College van Bestuur voorzitter VU), Ruben Nieuwenhuis (sociaal ondernemer en initiatiefnemer TechConnect) en Bart Jan Freriks (Managing Director Engie, Zaanstad). Vanwege het coronavirus zal deze bijeenkomst digitaal plaatsvinden.

De beste 1,5 meter-samenleving ondernemersideeën
De volgens het panel drie beste initiatieven krijgen toegang tot de kennis en het grote en diverse netwerk van de samenwerkende organisaties en ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen van de organiserende partners. De ideeën van alle ingezonden initiatieven worden publiekelijke zichtbaar gemaakt op een online ideeënmarkt, waarmee we ‘corona-proof’ ondernemerschap aanmoedigen en een groter publiek in de regio willen inspireren.