Uitreiking MBO Stage Awards: “dit is zo’n fijne waardering”

05 februari

Op 31 januari 2019 zijn de MBO Stage Awards 2018 voor de vierde keer uitgereikt. De winnaars zijn Nona Flik, beste stagiaire en Liesbeth Krijgsman  beste stagedocent. De Tolhuistuin kreeg de award voor beste MBO stagebedrijf. Justin van Kleef van MBO College Noord (ROC) wint de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst is uitgereikt.

Na een warming-up van het publiek door host en comedian Edson da Graça en een kort interview met de nieuwe juryvoorzitter en portefeuillehouder Esther Lagendijk van stadsdeel Noord, is het tijd voor de uitreiking.

De shortlist van de MBO stagedocenten bestaat uit een heel team van het MBO College Noord (ROC), van de opleiding detailhandel. Vincent Kuijt, die voor de derde jaar op rij is genomineerd, Liesbeth Krijgsman en John Weerwind. Liesbeth Krijgsman ging er met de eerste prijs vandoor. Volgens de jury is Liesbeth meer dan een docent en “staat ze altijd klaar voor de leerlingen, is betrokken bij alle leerlingen en bedrijven, heeft daarbij ook een persoonlijke band met ze en is positief en behulpzaam ingesteld”.

De winnaars
Het Noordse bedrijf de Tolhuistuin heeft de award voor beste MBO stagebedrijf gewonnen. Dit vanwege de grote betrokkenheid en de kans die zij stagiairs bieden om een enorme ontwikkeling door te maken. De begeleider levert maatwerk, ziet de stagiair echt en weet ook de moeilijkere doelgroepen te bereiken en deze aan het bedrijf te binden, aldus het juryrapport.

En dan de award voor beste MBO stagiair. Hoe win je die? Nona Flik van het ROC van Amsterdam wist ‘m in de wacht te slepen doordat ze het vertrouwen wist te winnen van zowel de docenten als het stagebedrijf. Meerdere docenten én het stagebedrijf hebben deze studente genomineerd en zijn laaiend over de prestaties die Nona levert. Volgens de docenten is Nona gemotiveerd, leergierig op veel fronten en daarnaast een voorbeeld voor andere leeftijdgenoten.

Dit jaar is voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt. Het publiek kreeg de gelegenheid om na de uitreiking te stemmen op hun favoriet. Tijdens de borrel is de publieksprijs uitgereikt aan stagiair Justin van Kleef van het MBO College Noord.

MBO Stage Awards Noord
De ‘MBO Stage Awards’ is een jaarlijks terugkerend event om MBO-stagiairs, -stagedocenten en -stagebedrijven te inspireren en motiveren en om hen in het zonnetje te zetten. De MBO Stage Awards worden mogelijk gemaakt door stadsdeel Noord, de Noordse ondernemersvereniging VEBAN, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), ROC TOP en ROC van Amsterdam.