Verminder stress met bedrijfsyoga! Nieuw lid Karin Weinberg vertelt

27 november

Karin Weinberg brengt twee bijzondere werelden bijeen. Sinds 2 jaar heeft zij, naast haar fulltime baan bij de Amsterdamse politie, haar eigen bedrijf De YogaZaak. Onlangs is de ondernemende yoga-docente lid geworden van VEBAN.

Karin verdiept zich al jaren in de helende effecten van yoga. Ze vertelt enthousiast: “Yoga is mijn grote passie en heeft mij geholpen in mijn ‘tropenjaren’. In die jaren van pijn, verlies, spanning en stress gaf yoga structuur, rust en vertrouwen in mijn lijf. En veel meer!

Ik ontdekte een integrale aanpak om een beter mens te zijn: zowel fysiek als mentaal. Voor mij was yoga echt life changing: minder naar mijn ego luisteren, en meer mijn hart volgen. Minder ambitie bij de politie, en daarom meer en meer mijn yoga-ervaring doorgeven aan anderen. Sinds ik yoga ontdekte, geniet ik meer van klein geluk zoals mijn gezin of een weekendje weg, en materiële zaken werden minder belangrijk. Waarden als eerlijk zijn, je grenzen aangeven, acceptatie en ‘go with the flow’ hebben voor mij enorm veel extra betekenis gekregen.

Yogalessen op een niet-zweverige manier
Wat mij en mijn yogalessen uniek maakt? Dat is mijn combinatie van oost en west. Mijn roots liggen in het Verre Oosten (Azië), en die brachten mij zachtheid, zuiverheid, rust, aandacht, balans en authenticiteit. Die kant van mij helpt mij om altijd op mijn gevoel af te gaan om de juiste dingen te doen. En te luisteren naar mijn belangrijkste raadgever: mijn hart. Mijn zakelijke, westerse en rationele kant zet mij juist met beide benen op de grond.”

Met haar nuchtere kijk op de wereld kan Karin Weinberg de Oosterse ontspanningstechnieken gemakkelijk vertalen. Zij geeft haar yogalessen daarom ook op een niet-zweverige, laagdrempelige manier. “Bij mij is iedereen welkom. Welk lijf je ook hebt en hoe oud je ook bent. Of je nou wel of niet lenig bent. En of je wel of geen ervaring met yoga hebt. Het gaat er mij om dat je bij mij op de yogamat leert ontspannen, en dat je ontdekt hoe fijn die ontspanning voelt.”

Hectiek en stress
Karin is al ruim 16 jaar werkzaam bij de politie Amsterdam. Daarnaast geeft Karin – als zzp’er – met veel plezier en succes haar yogalessen bij de politie, defensie en de gemeente Amsterdam. Wekelijks of maandelijks komt zij langs om bedrijfsyoga te geven. Het is bijzonder om te horen hoe heilzaam yoga is voor bijvoorbeeld politieagenten, als tegenhanger voor hun werk vol hectiek en stress. “Juist voor hele stressvolle beroepen – zoals bij de politie – is yoga bijzonder effectief.”

Wat zijn Karin’s plannen met De YogaZaak voor het komende jaar? “Ik wil steeds minder werken bij de politie en steeds meer voor mezelf. Ik wil mijn diensten uitbreiden naar meer organisaties en bedrijven in en om Amsterdam.” Voor het geven van bedrijfsyoga is een rustige ruimte overigens al voldoende. Op verzoek kan Karin alle benodigde materialen zoals yogamatten meenemen. Of natuurlijk eigen materialen regelen.

Bedrijfsyoga
“Wat bedrijfsyoga oplevert?” Lachend: “Oh dat is zo veel! Minder stress, een betere fysieke conditie, meer focus en concentratie, meer energie, meer creativiteit, productiviteit en meer vitaliteit en weerbaarheid! Bedrijfsyoga is dan ook een prima manier om stress te verminderen. Om bijvoorbeeld een burn-out van medewerkers te voorkomen en om het ziekteverzuim te verlagen.

Ik heb zelf ervaren hoe heilzaam yoga is en dit wil ik graag doorgeven aan anderen”, aldus Karin. “Daarnaast ben ik ook heel nieuwsgierig naar de andere leden van de VEBAN! Ik maak graag kennis tijdens de VEBAN-kerstborrel op 11 december. Leuk!”

Meer weten over De YogaZaak? Kijk op www.deyogazaak.com