5.000m2 creatieve bedrijfsruimte in Amsterdam-Noord

30 oktober

Ontwikkelaar Being Development heeft de ontwikkeling van CD ONE aangekondigd. Het nieuwe gebouw wil een katalysator zijn voor de verdere ontwikkeling van het Cornelis Douwesterrein in Amsterdam-Noord. Met een duurzaam en flexibel concept speelt CD ONE in op hedendaagse en toekomstige behoeften van (creatieve) ondernemers. De oplevering is gepland begin 2020 en de verhuur is inmiddels gestart.

Being Development zet met de ontwikkeling van CD ONE in op een fris, modern, duurzaam en uitstekend bereikbaar gebouw, op een gewilde plek in Amsterdam-Noord. Het gebouw, ontworpen door OZ Architects, omvat 5.000m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Door de hoge plafonds en flexibel indeelbare vloeren kunnen ondernemingen van uiteenlopende omvang en bedrijfssegmenten zich vestigen. Het gebouw leent zich bij uitstek voor de creatieve industrie en anticipeert op de innovatiedrift die Amsterdam-Noord typeert.

CD ONE is strategisch gelegen aan de rand van het Cornelis Douwesterrein in Amsterdam Noord, nabij het bruisend NDSM-terrein. Door de directe toegang tot de A10 (S117/ S118) is het gebouw eenvoudig en goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Het gebouw biedt een breed scala aan faciliteiten, waaronder een bedrijfsrestaurant, een prachtig park en eigen parkeerruimte met oplaadpunten voor elektrische auto’s, motoren en fietsen. Daarnaast is rondom CD ONE een mix van traditionele en vernieuwende bedrijvigheid gehuisvest.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de ontwikkeling van CD ONE. Het gebouw krijgt een GPR-gebouwscore van gemiddeld een 8. De focus ligt daarbij op een modulair energiesysteem in een energiezuinig gebouw. Zowel de daken als gevels zijn voorzien van zonnepanelen. Andere duurzame oplossingen zijn CD ONE’s eigen materialenpaspoort, veel groenvoorzieningen en ‘gasloos bouwen’.

De start bouw van CD ONE staat gepland voor begin 2019. Naar verwachting is de ruimte beschikbaar vanaf begin 2020. De verhuur is inmiddels van start gegaan. De verhuurmakelaar is Broersma Bedrijfsmakelaardij BV.