Rob Post: het einde van de coronatunnel in zicht?

22 december

Beste VEBAN-leden,

Vlak voor de feestdagen publiceren wij deze nieuwsbrief van december 2020. Net na de verschijning van de tweede editie van Noordse Zaken. De coronacrisis lijkt de laatste, cruciale fase in te gaan. Nog even ons koest houden, de buikriem aantrekken en de kerstdagen uitzitten voordat de inentingen tegen het virus gaan beginnen. Het einde van de tunnel lijkt in zicht. Veel horecabedrijven, maar ook andere ondernemingen hebben het moeilijk of verwachten het niet lang meer vol te houden. Het kabinet doet zijn best met ongekende steunpakketten, maar of dat voldoende is om deze bedrijven te redden, zal later blijken. Werkeloosheid loopt gek genoeg niet op en de verwachtingen van internationale organisaties zijn dat de economie in 2021 weer snel kan aantrekken als de vaccins hun werk gaan doen. We leven in vreemde economische tijden!

In de zomer van dit jaar dacht het bestuur van VEBAN dat de online voorjaarvergadering een eenmalig verschijnsel zou kunnen zijn. Inmiddels hebben we ook de najaarsvergadering in digitale vorm gedaan. En we blijven via internet inhoudelijk programmeren over thema’s, zoals cybercrime en bereikbaarheid, maar de komende tijd gaan we ook netwerken via het web. Neemt u vooral deel aan de VEBAN-Bingo waar mooie prijzen te winnen zijn, zoals een hotelovernachting en een fraaie e-bike. Deze bingo wordt gepresenteerd door Martin Spee, die de trekking op aansprekende wijze zal verzorgen en misschien ook nog wel voor ons gaat zingen…

Tot slot is op 10 december het HR-netwerk NetwerkenWerkt! van start gegaan. Dat netwerk wil de samenwerking tussen de publieke sector en het bedrijfsleven stimuleren. Ons bestuurslid Ingrid van der Oord is voorzitter van dit initiatief in de regio Amsterdam, waarbij met name ook aansluiting met Zaanse ondernemers is gevonden. De bedoeling van het netwerk is dat deelnemers hun zoekvraag of werkaanbod kunnen delen. Vanaf 2021 zal er voor NetwerkenWerkt! Amsterdam maandelijks een matchtafel worden georganiseerd op iedere tweede donderdag van de maand. Heeft u interesse om ook aan te sluiten, e-mail dan de secretaris Desiree Beer (d.beer@amsterdam.nl).

Als VEBAN-voorzitter wens ik u de komende tijd heel veel sterkte toe, met uw bedrijf maar ook privé. Als de dagen weer gaan lengen en de vaccins hun werk gaan doen, kunnen we hopelijk weer voluit ondernemen. Voor nu een mooi uiteinde van 2020 gewenst en een goed begin van 2021.

Houd moed,

Rob Post