Terugblik landelijke aftrap Week van de Veiligheid

07 november

Op 9 oktober was de landelijke aftrap van de Week van de Veiligheid, georganiseerd door Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland. De aftrap bracht ondernemers, professionals vanuit de overheid en experts vanuit het bedrijfsleven samen om het startschot te geven voor een week gewijd aan de aanpak van agressie en geweld en vond plaats in Hotel Arena Amsterdam.

Het evenement werd geopend door Patrick van den Brink en omvatte boeiende lezingen van Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, en Maurits Sanders, een expert op het gebied van publiek-private samenwerking. Beide sprekers schetsten de problematiek rondom agressie en geweld en onderstreepten het cruciale belang van samenwerking tussen ondernemers en overheid voor een effectieve aanpak.

Tijdens het evenement vond er ook een paneldiscussie met ondernemers Ravinder Lal, Pien Thate & Marco Oskam én een interactieve brainstormsessie met Erik Peekel plaats, waarbij deelnemers de gelegenheid kregen om hun ideeën te delen en te bespreken. Deze open uitwisseling van gedachten en ervaringen resulteerde in waardevolle inzichten.

Van 9 tot en met 15 oktober organiseerde Platform Veilig Ondernemen de Week van de Veiligheid, met als thema Agressie en Geweld. Gemeenten, brancheorganisaties, politie en regionale PVO’s organiseerden activiteiten en evenementen door heel Nederland om ondernemers te ondersteunen bij het verbeteren van hun weerbaarheid tegen agressie en geweld. Klik hier voor meer informatie over de Week van de Veiligheid.