Uniek in Noord: Meiden- en vrouwen expertise- en ontmoetingscentrum onder één dak

25 oktober

Vrouwenorganisaties en actieve vrouwen uit Noord hebben hier vol passie voor gelobbyd en het is ze gelukt! Sinds medio september is er een locatie aan het IJ. Deze prachtige plek wordt een expertisecentrum waar vrouwen en meiden kunnen leren, doceren en zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast is het ook een plek om gewoon samen te komen.

“We fantaseren zelfs over een café en een bloemenpluktuin. Een plek voor ontmoetingen, waar niets moet wat het woord ont-moeting zo mooi omschrijft” zoals Adinda van Kranendonk van Civic Amsterdam, de drijvende kracht van het platform Noordse Vrouwen omschrijft.

Kom je langs?
Tot en met maart 2024 draait het expertisecentrum een pilot met programmering en wordt de organisatie verder ontwikkeld. Na een verbouwing van drie maanden gaat het expertisecentrum financieel zelfstandig verder. Het stadsdeel draagt dit initiatief een warm hart toe en heeft deze locatie in bruikleen ter beschikking gesteld. Wil je weten waar je ons kunt vinden? Scan de QR-code of stuur een e-mail naar noordsevrouwen@civicamsterdam.nl.

Save the date! Meiden- en vrouwenfestival op vrijdag 8 december
Vrouwelijke ondernemers of ondernemende vrouwen van VEBAN zijn op vrijdag 8 december van harte uitgenodigd voor het meiden- en vrouwenfestival. Het wordt een inspirerende dag met mooie ontmoetingen, workshops, lezingen, lekker eten en dj’s! Vind je het leuk om mee te denken en/of helpen met deze dag? Neem gerust contact met ons op via Noordse Vrouwen!