Recycle Valley zoekt vrijwilligers voor opruimactie op 29/10: ‘Het Noordzeekanaal én het IJ Schoon!

13 september

Het Noordzeekanaal én het IJ Schoon!
Recycle Valley organiseert op zondag 29 oktober een opruimactie langs het Noordzeekanaal en het IJ in opdracht van Rijkswaterstaat. Dit doen zij in samenwerking met de stichting Duurzame Innovatie en is onderdeel van hun grote doel: ‘Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’!

Zij maken langs beide oevers het Noordzeekanaal én het IJ al suppend, varend, en lopend schoon van IJmuiden tot Amsterdam, een stuk van ongeveer 33 kilometer(x2!). Het doel van de actie is om met buurtbewoners en andere betrokkenen in de omgeving van de wateren, het kanaal en de rivier schoon te maken van zwerfafval. Deze opruimactie heet ‘Het Noordzeekanaal én het IJ Schoon!’.

Ze hebben het kanaal en de rivier opgedeeld in verschillende trajecten van ongeveer 3 kilometer met duidelijke start- en eindpunten. De eindpunten zijn vaak horecagelegenheden waar de deelnemers een warme drank of glaasje fris kunnen krijgen als dank voor hun inzet.

Doet jou bedrijf ook mee? Zij zoeken enthousiaste vrijwilligers die willen helpen het Noordzeekanaal en het IJ zwerfafval-vrij te maken!

Voor meer informatie, vragen en aanmelden:
Stichting Duurzame Innovatie
Projectmanager: Myron Asaad
+31 6 81448285
www.duurzameinnovatie.eu