Stadsdeel Noord nodigt ondernemers uit voor inspiratiesessie 13/12

06 december

Voor de zomer heeft een kleine groep sociaal ondernemers, samen met het stadsdeel een mooie inspiratiesessie gehouden over impact ondernemen. Daarnaast heeft het stadsdeel een groep sociaal ondernemers een uitnodiging gestuurd om mee te werken aan de “Social Handprint” van Noord.  De Social Handprint laat de maatschappelijke impact van organisaties in Amsterdam Noord zien. Er wordt nu een vervolg sessie georganiseerd waarbij deze groepen samen gebracht worden. Hierbij wordt gevolg gegeven aan wat er in de inspiratiesessie naar voren kwam en daarnaast willen we verder ingaan op de “Social Handprint” en wat dat voor jou als ondernemer kan doen. Serghino heeft ons bij hem uitgenodigd voor de volgende sessie!

INSPIRATIESESSIE ‘SOCIAL HANDPRINT’
Datum: woensdag 13 december 
Tijden: 15.00 – ca. 17.30 uur
Locatie: Bij Serghino, Analogstraat 20, Amsterdam
Aanmelden: Stuur een e-mail naar a.jolink@amsterdam.nl

Yassmine el Ksaihi nodigt jullie van harte uit voor een inspiratiesessie over:

  • Een buddy systeem. Tijdens de vorige bijeenkomst kwam naar voren dat er behoefte is aan een systeem waar collega-ondernemers elkaar als buddy ondersteunen. In Amsterdam is hier al mee gewerkt. Vanuit Economische Zaken zal een collega jullie bijpraten over de ervaringen in de rest van de stad en kijken we graag hoe we jullie kunnen helpen om ook tot een buddysysteem voor Noord te komen!
  • Social Handprint. Velen van jullie zijn de afgelopen tijd benadert om een zogenaamde “Social Handprint” te laten maken. Wat is dit nou eigenlijk? En wat kan je ermee als ondernemer? We bespreken waarom impact meten en maken belangrijk is, we laten zien hoeveel maatschappelijke impact we samen in Amsterdam Noord maken en lichten een aantal Social Handprints van ondernemers uit.

En natuurlijk sluiten we af met een borrel!

Hartelijke groet,
Namens Staddeel Noord

Yassmine El Ksaihi
Anita Jolink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeente Amsterdam nodigt ondernemers uit deel te nemen aan:

BANENMARKT SHOP VOOR EEN JOB
Datum: donderdag 21 september
Tijden: 14.00-18.00 uur
Locatie: Winkelcentrum Boven ’t Y, Amsterdam Noord
Doel: Bij elkaar brengen van werkzoekenden en werkgevers in Amsterdam om direct en makkelijk contact met elkaar te leggen. 
Op de banenmarkt in april 2023 gingen 124 werkgevers en werkzoekenden met elkaar in gesprek.

Tijdens de banenmarkt krijgen werkzoekenden de kans om zichzelf te presenteren aan jou als potentiële werkgever, hun cv’s en portfolio’s te delen, en te praten over hun vaardigheden en ervaringen. Dit evenement is een geweldige gelegenheid voor werkgevers om talentvolle Amsterdammers te ontmoeten en potentiële kandidaten voor openstaande vacatures te vinden.

Er wordt gezorgd voor een professionele en gastvrije omgeving waarin jullie als werkgever op een makkelijke manier contact krijgen met werkzoekenden. Er zijn ook stands beschikbaar, waar je je bedrijf kunt presenteren en aan potentiële werknemers meer kunnen vertellen over de mogelijkheden die je biedt.

Je aanwezigheid levert niet alleen een waardevolle bijdrage aan de carrièrekansen van werkzoekenden, maar geeft je ook de kans om getalenteerde en gemotiveerde Amsterdammers te interesseren voor jouw organisatie en openstaande vacatures. De organisatie kijkt ernaar uit om je te verwelkomen op de banenmarkt!

Voor meer informatie, vragen en aanmelden:
Werkgevers Servicepunt Groot Amsterdam
Contactpersoon: Hans Brandenbarg
E-mail: h.brandenbarg@amsterdam.nl